Balletje trap app inmiddels in 5 kernen

BERKELLAND – In de eerste week van de zomervakantie is de Balletje trappen?-app in 5 kernen in Berkelland gestart. Met een gemiddeld aantal van 30 deelnemers in de appgroepen maken de ouders en kinderen in de kernen Borculo, Beltrum, Ruurlo, Rekken en Neede goed gebruik van de app.  Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die in de zomervakantie willen voetballen met andere kinderen kunnen zich aanmelden voor de app, hun eigen nummer of het nummer van de ouders wordt aan de app-groep toegevoegd. Iedere kern heeft zijn eigen Balletje Trappen?-appgroep die beheert wordt door een medewerker van de Sport Federatie Berkelland. Zo’n twee keer in de week doet de SFB een oproep om samen te voetballen.

De kinderen kunnen dan in de app aangeven of ze op dat moment zin hebben om een balletje te trappen. Soms wordt er gespeeld met 10 kinderen of zoals afgelopen week in Neede zelfs met 23 enthousiaste jongens en meisjes. De SFB heeft dit initiatief samen met de plaatselijke voetbalclubs opgestart. Na de succesvolle pilot van vorig jaar in Neede zijn dit jaar meerdere kernen en clubs uit Berkelland betrokken. De app wordt alleen gebruikt in de zomervakantie, zodra de trainingen bij de eigen clubs weer starten heffen we de app op. Aanmelden voor Balletje-trappen? kan nog steeds. Stuur een e-mail met jouw telefoonnummer en woonplaats naar [email protected], dan wordt je aan de juiste groep toegevoegd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven