Blauwalg aangetroffen in Geesteren

GEESTEREN – In het water aan de Meiweg in Geesteren is blauwalg aangetroffen. Probeer daarom contact met het water te vermijden. Dit geld zeer zeker ook voor huisdieren. Blauwalg kan namelijk giftige stoffen afscheiden waarvan mensen ziek worden. Deze stoffen kunnen via de mond het lichaam binnenkomen. Juist daarom is voor kinderen zwemmen in met blauwalgen besmet zwemwater gevaarlijk: ze nemen nog weleens per ongeluk een paar slokken water. Ze zijn ook nog eens kwetsbaarder dan volwassenen. De klachten bij mensen variëren van hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts. De vergiften kunnen ook tot langetermijnschade aan het zenuwstelsel leiden. Ook huisdieren kunnen ernstig ziek worden door het drinken van water met blauwalgen of door hun besmette vacht droog te likken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven