Cursus ‘Alles van het landschap Gelselaar’

GELSELAAR – Meer weten over het dorp en de ommelanden, over aanleg en beheer van landschap en over ecologie op en om het erf? Voor inwoners van Gelselaar start op 12 september 2019 een driedelige cursus ‘Het Gelsters landschap’. In twee theorieavonden en een praktijkdag leert men over de cultuurhistorie van het dorp, het hoe en waarom van aanleg en beheer van bomen en struiken én over maatregelen die helpen bij het vergroten van de biodiversiteit op eigen terrein. Aanmelden voor de cursus kan via www.landschapsbeheergelderland.nl/cursus-gelselaar.

Deze cursus wordt maakt deel uit van het project Levend Landschap Gelselaar en wordt verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in samenwerking met Gelselaars Belang. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het maximum aantal deelnemers aan de cursus is 20 personen. De cursus is bedoeld voor bewoners van Gelselaar (dorp en buitengebied) en vol is vol.

Cursusprogramma ‘Alles van het landschap Gelselaar’
Donderdag 12 september 2019: Wandeling rondom het dorp met voor- en nabeschouwing ‘De kern Gelselaar en omliggend landschap’Jan Wabeke van Gelders Genootschap neemt cursisten mee naar buiten en gaat in op het unieke van Gelselaar, op de relatie dorpskern-landschap en op de betekenis van het predicaat beschermd dorpsgezicht.

Donderdag 26 september 2019: Theorieavond ‘Landschappelijke beplanting aanleg en beheer’
Wat komt er kijken bij de aanplant en het bijbehorende beheer van alle relevante landschapselementen rondom Gelselaar zoals bijvoorbeeld hoogstamfruitbomen, houtsingels, knotbomen, hagen en solitaire bomen.

Datum nog te bepalen: Praktijkochtend ‘Biodiversiteit op en om het erf’ Hoe kan men eigen erf en omringende percelen aantrekkelijker maken voor allerlei dieren? We bezoeken ter inspiratie één of twee erven die hier op eigen wijze invulling aan geven. Ook is er aandacht voor het zogenaamde sinusbeheer bij maaien.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven