DEO vanaf vandaag op weg naar rookvrij sportpark

BORCULO – In het afgelopen jaar heeft v.v.DEO links en rechts de leden om hun mening gevraagd over roken op sportpark De Dijkhoek, ook middels een poll op de website werd de mening van de leden gepolst. Mede met die input heeft het bestuur van de club besloten de eerste stap te zetten naar een rookvrij sportpark. DEO is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. DEO geeft kinderen graag het goede voorbeeld. De club zet daarom vanaf vandaag (maandag 19 augustus 2019) de eerste stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermt men de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt v.v. DEO iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

“Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.” zegt het bestuur van de club. 

Vanaf vandaag is v.v. DEO op doordeweekse dagen tot 20:30 uur rookvrij en op de zaterdagen tot 15.00 uur. Iedereen is en blijft welkom bij de vereniging, ook rokers! Wel vraagt de club rokers om buiten het zicht te roken. Het terras en plekken binnen het sportterrein, zoals langs de lijn, zijn rookvrij. Men zal aan de voorkant van de kantine buiten het toegangshek een rookplek creëren middels de rookpaal die nu nog onder het afdak staat.

Op het sportpark worden borden en doeken geplaatst, waar men iedereen vraagt om niet te roken op het sportpark. In eerste instantie dus op doordeweekse dagen (tot 20:30 uur) en zaterdagen tot 15:00 uur, maar uiteindelijk wil v.v. DEO naar een volledig rookvrij sportpark. De club gaat dit gefaseerd invoeren, zodat iedereen er aan kan wennen.

Kijk voor meer achtergrondinformatie op http://www.rookvrijegeneratie.nl/sport

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven