Een internationale Rally voor het goede doel

BERKELLAND – Rotary afdelingen uit Duitsland en Nederland organiseren zaterdag 7 september 2019 voor de eerste keer gezamenlijk de Emscher-Berkel-Rally. De opbrengst is, zoals meestal bij door Rotaryclubs georganiseerde evenementen, voor het goed doel. Maar het is wel voor de eerste keer dat Duitse en Nederlandse afdelingen elkaar hierin vinden. De rally voert door het Nederlandse en Duitse grens gebied. Rotary club Neede is verantwoordelijk voor het gebeuren rond het Muldershuis in Eibergen, waar de rally ook langs komt. De start is voor het gemeentehuis van Herne in Duitsland. De rally neemt praktisch de hele dag in beslag.

Tussen 12.00 uur en 15.00 uur zijn de deelnemend auto’s in Nederland te bewonderen bij het Mulderhuis in Eibergen. Ze komen daar aan vanaf Zwillbrock, Winterswijkseweg, Groenloseweg, Rekkense binnenweg en de Mallumse Molenweg en verlaten Nederland weer via Oldenkotte. Er zijn bijzondere auto-exemplaren te zien!
Rotary Club Coesfeld en de Lions Club Herne-Emschertal organiseren deze Rally, samen met Rotary Club Neede, voor maximaal honderd voertuigen in drie verschillende klassen: oldtimers, youngtimers en een ‘open klasse’. De startbewijzen zijn inmiddels allemaal ‘verkocht’ voor 150 euro elk. Dat betekent dat de opbrengst van het evenement al bekend is, minimaal vijftien duizend euro. In de historische bus ‘Groene Ernie’ zijn, tegen betaling van startgeld, ook 43 nog plaatsen beschikbaar om mee te rijden.

De opbrengst van de rally komt geheel ten goede van de ondersteuning van kinderen met kanker in Münster én voor de ambulante Hospice instelling voor Kinderen- en Jeugd in de plaats Herne. In Münster worden kinderen en hun directe omgeving al meer dan dertig jaar ondersteund met raad en daad. In Herne worden kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun familie intensief ondersteund en bij tijd en wijle van de zorg ontlast. Alles geheel kosteloos.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven