Fruit laten persen bij Boerenzuivel van Claudia in Eibergen


EIBERGEN – Heeft u fruitbomen? Laat het door de Achterhoekse SapPers verwerken tot uw eigen heerlijke sap! Kies de lekkerste mix van uw appels, peren of kleinfruit. Dit kunt u laten doen op: Zaterdag 28 september bij Boerenzuivel van Claudia, Warfslatweg 5, 7152 CA, Eibergen U kunt zich aanmelden via de website met de volgende link: https://achterhoeksesappers.nl/agenda/aanmeldformulier Bij vragen kunt u bellen naar 06-12443360. Tijdens deze dag zal Marcel Tross, pomoloog aanwezig zijn. Al uw vragen over hoogstamfruitbomen kunt u aan hem stellen. Als u bijvoorbeeld wilt weten wat voor ras uw appel of peer is, vraag het aan hem.

Voorwaarden voor deelname
Om mee te kunnen doen aan een persdag, moet u minimaal 75 kilo fruit meebrengen. Sorteer uw fruit grondig! Onze stelregel: wat u zelf graag eet, kan worden geperst. Rot en overrijp fruit is niet geschikt om sap van te maken. Een
vlekje of wormgaatje op het fruit is geen bezwaar. Liever wat minder sap dat lekker is dan veel sap van mindere kwaliteit. Kwalitatief goed fruit geeft een betere smaak én is langer houdbaar. Per liter gemaakt sap betaald u € 1,10 bij 5 liter verpakking (€ 1,25 bij 3 liter verpakking).

Fruit verzamelen:
Door de droogte in dit jaar is veel fruit vroeger rijp (tot soms wel een maand vroeger). U kunt nu al beginnen met het verzamelen van goed en rijp fruit. Om dit langer te kunnen bewaren is het raadzaam dit in kistjes (2 a 3 lagen) op te
slaan in een zo koel en donker mogelijke plek. Als het buiten blijft staan, dan in ieder geval in de schaduw.

SapPers:
• Zuurstofarm geperst dus behoud van
vitamines en antioxidanten
• Meer smaak en minder verkleuring
dankzij unieke pers
• 100% puur sap zonder toevoegingen
• Verpakt in handige bag-in-box van 3
of 5 liter
• In gesloten verpakking 1 jaar
houdbaar
• Na openen 6 tot 8 weken goed, ook buiten de koelkast

Wist u dat:
 Troebel sap meer gezonde stoffen bevat, zoals fruitvezels, dan bewerkt
sap.
 Fruitvezels belangrijk zijn voor een goede darmfunctie.
 Voor 1 liter appelsap ongeveer 1,3 kilo appels nodig is.
 In gesloten verpakking 1 jaar houdbaar
 U 75 kilo fruit nodig heeft om te kunnen meedoen aan een persdag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven