Groeten uit Berkelland: Droogte in beeld

BERKELLAND – Tijdens de vakantie tijd laten we jullie genieten van prachtige foto’s uit Berkelland, welke jullie ons toesturen. Afgelopen week kregen wij een foto van Bert Rooiman, deze foto brengt de droogte in onze leefomgeving heel erg goed in beeld. Bert maakte in 2016 een foto van de Bolksbeek bij de Aaftinkbrug in Geesteren,een zelfde foto maakte hij dit jaar (2019) opnieuw. Je hoeft niet heel lang te kijken welke foto van dit jaar is, maar voor diegene die het niet ziet: Links is de foto uit 2019, rechts zie je de foto die in 2016 is gemaakt. De Bolksbeek staat op dit moment zeer laag, nog net niet droog gevallen. Het is opnieuw extreem droog in de Achterhoek, het neerslag te kort is 242 mm. Landelijk gezien is dit veel minder, maar in Twente is het nog weer veel meer. Veel regen wordt er de komende tijd nog niet verwacht, dus het neerslag te kort wordt niet zomaar even ingelopen. Heb jij mooie foto’s van de droogte? Stuur ze naar ons toe [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven