Hittegolf en een bui

BERKELLAND – Begin van de middag kwam de temperatuur hier boven de 30 graden, waarmee de hittegolf in Berkelland een feit werd (5 dagen >25 graden, waarvan 3 dagen >30 graden). Ook morgen en woensdag wordt het nog tropisch, daarna gaat de temperatuur geleidelijk zakken om volgende week rond de 20 graden uit te komen. Zoals in mijn eerdere bericht aangegeven is de Achterhoek vanmiddag/vanavond (zie plaatje van de actuele buienradar) en morgenmiddag/avond gevoelig voor een vanuit Duitsland binnendrijvende (onweers)bui. Bij buitenactiviteiten dus even de buienradar in de gaten houden. De warmte kan donderdag verdreven worden met meer (onweers)buien, maar daarna lijkt het voorlopig toch weer vrijwel droog te blijven.

 

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven