Joost van Oostrum nieuwe voorzitter van RIONED


BERKELLAND – Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, wordt voorzitter van Stichting RIONED. Hij volgt Hans Gaillard op. Stichting RIONED is de koepelorganisatie voor stedelijk waterbeheer en komt op voor het algemeen belang van stedelijk waterbeheer en riolering. Vrijwel alle organisaties die actief zijn op gebied van stedelijk waterbeheer zijn aangesloten: gemeenten, waterschappen, provincies, rijk, adviesbureaus, leveranciers, aannemers, inspectiebedrijven en onderwijsinstellingen. Gaillard, burgemeester van Son en Breugel, treedt af omdat zijn zittingstermijn erop zit. De maximale bestuursperiode bedraagt bij de stichting 9 jaar. Gaillard krijgt in de 49-jarige Van Oostrum een opvolger die zegt het heel bijzonder te vinden om bij te dragen aan ‘dit belangrijke onderwerp van de toekomst’.

Van Oostrum: “Ik hoef het ook steeds minder vaak uit te leggen. Dat komt doordat riolering en stedelijk water steeds zichtbaarder worden in de openbare ruimte. Vroeger ging het vooral over rioolbuizen ondergronds. Nu spelen ondergrond én bovengrond allebei een belangrijke rol in het vakgebied.”

Het bestuur van Stichting RIONED bestaat per 1 september 2019 uit: Joost van Oostrum (burgemeester Berkelland), onafhankelijk (voorzitter), Marieke Moorman (burgemeester Bernheze), namens de gemeenten, Stefan Kuks (watergraaf Vechtstromen), namens de waterschappen , Hans Mascini (algemeen directeur Kijlstra Beton), namens de bouw- en productiebedrijven, Robbert Loos (directeur Vereniging Afvalbedrijven), namens de dienstverlenende bedrijven en Jan Busstra, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (waarnemer).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven