Kinderdag en Restantenmarkt op zaterdag 31 augustus in Borculo

BORCULO – Op zaterdag 31 augustus staan er twee activiteiten op de Borculose evenementenkalander: de Kinderdag en de Restantenmarkt. De Kinderdag wordt ’s middags gehouden, terwijl koopjesjagers de hele dag (vanaf 10 uur) terecht kunnen op de Restantenmarkt.

Kinderdag
In Borculo staat de laatste zaterdag van de zomervakantie al enkele jaren in het teken van kinderen. Dat is nu niet anders. Op zaterdag 31 augustus komen kinderen volledig aan hun trekken tijdens de Kinderdag. Er is van alles te doen. De activiteiten worden tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden in het park bij het gemeentehuis van het Berkelstadje. Deelname is gratis.

Vader- en Moederdag zijn een begrip 
In Borculo hebben ze de Kinderdag, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) onder auspiciën van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). Het gaat om een gevarieerde mix van leuke spelletjes en doe-activiteiten. Ook dit jaar is het thema sport. Kinderen kunnen ook deze keer verschillende sporten uitproberen, waaronder schermen. De volgende verenigingen doen mee: Borchlo (gymnastiek), VV DEO (voetbal), BC Babo (badminton), Borculose Hengelsport Vereniging (vissen), De Wildbaan (tennis), Gemini (volleybal), KV Olympia (korfbal), Diabolo (met een schietbaan van tien meter), de Majorettes van Volharding en drumband Klein Begin.
Maar er is nog meer te doen op zaterdag 31 augustus. Arends Sportcentrum is van de partij. Net als Animal Riding, kinderen kunnen er een ritje maken op een kunstpaard. Ze kunnen zich tevens laten schminken. Spelotheek Okidoki is aanwezig en er is een springkussen. De scouting (met een tokkelbaan over de Berkel, klimwanden, broodjes bakken) en de brandweer organiseren verschillende activiteiten voor kinderen.

De kinderen krijgen bij elke activiteit waar ze aan meedoen een stempel. Met een volle stempelkaart ontvangen ze een medaille en een goodiebag met leuke artikelen en waardebonnen. Die kunnen ze ophalen bij Intersport, de sportspeciaalzaak. Daarnaast wordt er gratis ranja verstrekt. De Kinderdag is op de laatste zaterdag van de schoolvakantie (31 augustus) en wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van veel vrijwilligers, de gemeente en de BOV. De organisatie bedankt de bedrijven die als sponsor optreden.

Restantenmarkt
De Restantenmarkt in Borculo wordt altijd goed bezocht. Op zaterdag 31 augustus worden de koopjesjagers tussen 10.00 en 17.00 uur weer op hun wenken bediend. De markt is een uitgelezen mogelijkheid om prima artikelen en goederen aan te schaffen tegen stuntprijzen.

De Restantenmarkt is uitgegroeid tot een traditie. De organisatie is in handen van de Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). De markt wordt gehouden in het centrum: op de Veemarkt en in de Weverstraat. Doel van de deelnemers aan de Restantenmarkt is om in één dag de goederen die zijn overgebleven van de opruiming te verkopen, zodat de winkels voor het nieuwe seizoen weer met een schone lei kunnen beginnen. Dat maakt het gezien de uiterst scherpe prijzen aantrekkelijk winkelen voor de consumenten. Mede daarom is de Restantenmarkt altijd een groot succes. Ook deze keer, op zaterdag 31 augustus, doen weer veel ondernemers mee. Dat zie je terug in veel kramen met allerlei spullen Er is dan ook een groot aanbod van verschillende artikelen en goederen, waaronder veel kleding, woonaccessoires, sportartikelen en nog veel meer. De aanbiedingen zijn gelijk spectaculair.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven