Meer animo voor straatversiering in Borculo

BORCULO – Tot grote vreugde van het bestuur van de Septemberfeesten nemen dit jaar meer straten deel aan de straatversiering. Het aantal aangemelde objecten is zelfs zo groot dat de jury twee avonden nodig heeft om alles te keuren. Twee nieuwe straten die deelnemen zijn de Marijkestraat en de Gouden Regenstraat. Lichte paniek in de werkplaats aan de Marijkestraat: ondanks dat de kleurnummers op de verftubes hetzelfde zijn, is de verf toch verschillend van kleur. Dat betekent dat er gemengd moet worden met als consequentie dat je in een keer genoeg moet maken voor alle platen. De bewoners aan de Marijkestraat zijn er laconiek onder en gaan rustig aan de slag om de goede kleur te krijgen. De straat telt zes huizen en dat betekent dat iedereen de handen uit de mouwen moet steken om alles op tijd af te hebben. Gelukkig is er hulp van overbuurman Henri van de Kronenburgerstraat, die als ervaren klusser flink meehelpt.

Het was nieuwe bewoner Sander Siebelink die vorig jaar het initiatief nam om wat de ondernemen. Aanvankelijk dacht de buurt dat het alleen om een tent ging, zoals die ook in de Prins Hendrikstraat staat. Toen hij over straatversiering begon, moesten de bewoners toch wel even slikken. Een object in het cycloonpark – het eerste idee – bleek vanwege de elektriciteit niet realistisch en inmiddels wordt er hard gewerkt aan de versiering aan de kant van de huizen. Wat het gaat worden wil de Marijkestraat graag als verrassing houden, de enthousiaste bewoners nodigen iedereen uit om het te komen bewonderen. ‘Dit jaar beginnen we met deel één en we hebben ideeën genoeg voor een uitbreiding volgend jaar’, aldus de bewoners.

Gouden Regenstraat
Dat het aan ideeën niet ontbreekt, herkennen de bewoners van de Gouden Regenstraat. Om in de naam van de straat te blijven: het regent voorstellen voor versiering en nog steeds zijn er aanvullingen of verbeteringen. Bij hen staat het plezier met elkaar bovenaan; er werd een maand uitgebreid gebrainstormd waarna een knoop werd doorgehakt om het idee om te zetten in een definitief plan.
Begin augustus is begonnen met het vervaardigen van de zes versieringen die in de straat zullen komen. Onder het motto: niets moet, alles mag, is iedereen druk en zelfs de kinderen helpen fanatiek mee met inkleuren. Daar zijn de ouders erg blij mee, het laat zien hoe groot de betrokkenheid is.
Dit jaar is een klein deel van de Gouden Regenstraat begonnen en de initiatiefnemers hopen van harte op een sneeuwbaleffect zodat volgend jaar meer mensen meedoen. Dat gaat de bewoners aan de Marijkestraat niet lukken omdat de straat maar zes huizen telt. Wat beide straten gemeen hebben is dat er veel enthousiasme is, er volop plannen zijn en nu al wordt uitgekeken naar volgend jaar om de straatversiering verder uit te breiden.

Verlichtingsroute
De straatversieringen worden door een deskundige jury beoordeeld op vier aspecten: idee, afwerking, bloemen en verlichting. Aanmelden voor straatversiering of object kan nog tot 28 augustus.
De toegenomen belangstelling voor deelname zorgt voor een extra uitdaging voor het bestuur: hoe leiden we alle verkeer zodanig rond dat alle versieringen goed gezien kunnen worden.
Dit jaar is de kermis verplaatst naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis en daardoor is de Lange Wal overdag afgesloten voor verkeer zodat feestgangers veilig kunnen oversteken van tent naar kermis en andersom. De bewoners van de Lange Wal maken al jaren een bijzondere verlichting op het water en ook dit jaar zal dat weer gebeuren. Daarom is de Lange Wal ’s avonds geopend voor het verkeer van de lichtroute. Verkeersregelaars zullen zorgen voor de verkeersveiligheid.
Voor alle informatie over de Septemberfeesten: http://www.septemberfeest.nl of op Facebook: Septemberfeest Borculo. Meld je aan voor de optocht of lichtroute via http://www.septemberfeest.nl/deelname

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven