Orgelconcert in Ruurlose Dorpskerk door Harry van Wijk


RUURLO – Op zaterdag zaterdag 24 augustus verzorgt Harry van Wijk een orgelconcert tijdens de Open Kerk in de Ruurlo Dorpskerk. Harry van Wijk is organist van de Oude Helenakerk in Aalten en De Kandelaar in Amersfoort.

Hij gaf concerten in het Concertgebouw in Amsterdam, Sint Thomas Fifth Avenue in New York, in Bristol Cathedral en in de Dom in Bamberg. Hij streeft naar een creatieve programmakeuze, vaak in combinatie met andere instrumenten, zangers, andere vormen van kunst, zoals poëzie, schilderkunst of met fotografie.

In 2018 is de cd uitgekomen die Harry van Wijk heeft opgenomen in Philadelphia (USA) met daarop onder andere. ‘Die Moldau’ van B. Smetana. Hij speelt dit op een prachtig orgel van de bouwer E. Skinner. Deze orgels zijn speciaal ontworpen voor het spelen van orkestmuziek. Harry van Wijk zal een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen in Ruurlo. Het concert begint om 14.00 uur, toegang gratis, collecte bij de uitgang.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven