Oude ambachten en boeken bij Erve Brooks

GELSELAAR – Als je vakantie hebt en je wilt er vandaag op uit, dan zou je naar Erve Brooks in Gelselaar kunnen. Daar zal vandaag ( 7 augustus) en morgen ( 8 augustus) een plattelandsmarkt plaats vinden. Er zijn kramen met allerlei producten die te maken hebben met het platteland. Verder zijn er vele oude ambachten te zien. Voor Erve Brooks is dit een jaarlijks terugkerend evenement. Vandaag, woensdag 7 augustus, vindt er tevens een boeken- en speelgoedmarkt plaats. Deze word gehouden door muziekvereniging Excelsior uit Gelselaar. De plaatselijke muziekvereniging houd deze markt ook elkaar tijdens de Ganzenmarkt in het dorp. Echter ging een aantal jaren geleden de Ganzenmarkt wegens de hitte eenmalig niet door. Op dat moment werd door Excelsior besloten de markt alsnog te doen tijdens de plattelandsmarkt bij Erve Brooks.

In eerste instantie leek dit eenmalig, maar omdat de toeloop goed was en de reactie’s positief doet Excelsior nu elk jaar een dag mee aan de plattelandsmarkt bij Erve Brooks. De opbrengst van de boeken en speelgoed verkoop komt ten goede aan de muziekvereniging. De markt is vandaag en morgen geopend van 10 tot 16 uur (let op boeken- en speelgoedmarkt dus allen op woensdag)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven