Reurlse Zommerdagen komen er aan

RUURLO – De Reurlse Zommerdagen komen er weer aan, dit jaar worden deze gehouden van zaterdag 17 augustus t/m woensdag 21 augustus 2019. De Zommerdagen beginnen op zaterdag 17 augustus 2019 om 21.00 uur in de feesttent op het Kerkplein in Ruurlo met een “vakantieborrel”. Een mooie gelegenheid om de “vakantieverhalen” van de afgelopen weken met elkaar uit te wisselen of om juist nog vakantieplannen te maken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de alom bekende band “HIKE”. Op zondagmorgen 18 augustus staat een kerkdienst in de tent op het Kerkplein op het programma.

Maandagmiddag 19 augustus organiseert onze plaatselijke vrijwillige brandweer een brandweermiddag voor de jeugd. In een echte brandweerwagen naar een weide bij “De Heikamp” waar allerlei waterspelletjes kunnen worden gedaan.

Op dinsdag(ochtend) 20 augustus zal de inmiddels traditionele fietstocht “De Boer Op” weer plaatsvinden. Agrarische en aanverwante bedrijven openen die dinsdag in de omgeving van Ruurlo de deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse fietstocht. Zodra bekend is welke bedrijven dit jaar meedoen, zullen we dit op onze website vermelden.

Dinsdagavond 20 augustus om 19.00 uur organiseert gezelligheidskoor “Schouder aan Schouder” uit Ruurlo in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele “Korenavond” Naast “Schouder aan Schouder” zullen enkele regionale koren optreden alsmede het Shanty-Chor “Witten” uit Dortmund (Duitsland). Een Shanty koor kenmerkt zich door de zeemansliederen die men ten gehore brengt. Het koor is opgericht in 1982, telt ongeveer 20 leden en heeft een uitgebreid repertoire. Er zullen in totaal maar liefst zo’n 150 koristen met muzikanten optreden.

Op woensdag 21 augustus vindt weer de befaamde braderie en internationale folkloredag plaats. De Achterhookse folkloredansers vieren daarmee het 40-jarig (!) bestaan van de braderie en folkloredag. De braderie is ook dit jaar weer ruim en gevarieerd van opzet. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow in de straten rondom het plantsoen aan de Domineesteeg en oud – Hollandse spelen. Zowel in de tent op het Kerkplein als in de muziekkoepel aan de Domineesteeg zullen er doorlopend optredens worden verzorgd door diverse binnen- en buitenlandse Folklore­groepen met als grote publiekstrekker Volksdansgroep “Zorachka” uit Minsk (Wit- Rusland).

Noteer de data alvast in uw agenda en houd de websites www.reurlsezommerdagen.nl of www.achterhooksefolkloredansers.nl en de FaceBook pagina’s in de gaten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven