Riny Slütter uit Ruurlo exposeert bij De Luifel

RUURLO – De realistisch kunstschilderes Riny Slütter uit Ruurlo exposeert van 21 augustus tot en met 1 oktober bij Gastronomie De Luifel in Ruurlo.

Riny Slütter was als kind al erg geïnteresseerd in tekenen en schilderen en dat is haar hele leven zo gebleven. De natuur was haar belangrijke inspiratie bron. In de periode dat ze een gezin had met drie dochters en een drukke baan was er niet altijd ruimte voor maar het bleef haar boeien. Toen het gezin minder tijd in beslag nam kwam ze meer in de gelegenheid om haar teken en schilder talenten verder uit te bouwen. Ze nam deel aan verschillende workshops om ervaring op te doen met diverse technieken en materialen. Daar deze ervaringen vond ze haar richting waar ze verder in wilde namelijk olieverf. Om haar schilder activiteiten te professionaliseren begint ze in 2013 de driejarige opleiding realistisch schilderen bij de schilderacademie Art Partout.

In 2014 neemt ze daarnaast schilderlessen bij Boulevard Magenta, School voor Ambacht en kunst in Laag Soeren. In 2016 begint ze hier de driejarige opleiding Oude Meesters. Ook neemt ze deel aan Masterclasses bij Cornelis Lemair. Daarnaast werkte ze als gastvrouw bij het Kunstgemaal in het stadje Bronckhorst, ze was een aantal jaren lid van de werkgroep Kunst4daagse Bronkhorst en zij verzorgde creatieve ochtenden voor mensen met dementie bij een particuliere zorginstelling in Lochem.

Omdat zij haar liefde en vaardigheden voor schilderen wil delen geeft zij sinds een aantal jaren les bij Boulevard Magenta. De expositie bij De Luifel loopt van 21 augustus tot en met 1 oktober 2019 en is dagelijks vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de Serre van Gastronomie De Luifel, Dorpsstraat 11 te Ruurlo.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven