Scorebord van Sportclub Rekken terug naar FC Twente

REKKEN – Op zaterdag 3 augustus is het oude scorebord van FC Twente opgehaald in Rekken. Sportclub Rekken is door een afgevaardigde van FC Twente benaderd met de vraag of zij het scorebord terug zouden mogen. FC Twente gaat het oude Diekman binnenkort weer in gebruik nemen en wil het zoveel mogelijk met oude relikwieën herstellen. Het bestuur van Sportclub Rekken heeft in overleg met ” ‘t Asterloo comité ” besloten op dit verzoek in te gaan. In ruil voor het oude scorebord van FC Twente ontvangt Sportclub Rekken het scorebord van Sportclub Enschede. “We zijn blij dat we gebruik hebben mogen maken van het scorebord, dat onder inzet van Henk Roossink, Willy Stegeman en een aantal andere vrijwilligers destijds naar Rekken is gehaald! Hiervoor zijn we deze vrijwillers erg dankbaar. Nu dragen we bij om een stuk geschiedenis op het Diekman in ere te herstellen.” zegt Sportclub Rekken.

Het scorebord was de laatste 20 jaar altijd een eyecatcher op Sportpark ’t Asterlo. Het scorebord uit het roemruchte Diekman Stadion werd op 7 oktober 2000 officieel in gebruik genomen met de wedstrijd Sportclub Rekke – FC Twente onder het motto “Op het Diekman verloren, op ’t Asterlo herboren” De uitslag was des tijds overigens 0-12. 

Hieronder een foto van het scorebord wat je vanaf dit seizoen zult tegen komen op ’t Asterlo. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven