Seniorenhuisbezoeker gaat in oktober weer op pad

BERKELLAND – Onder het motto ‘Kleine moeite, groot plezier’ start Voormekaar weer met speciale huisbezoeken aan senioren. Deze seniorenhuisbezoeker gaat met u thuis in gesprek als u vragen heeft of informatie wilt over voorzieningen die kunnen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. De meeste ouderen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Ook het overheidsbeleid is hierop gericht. Daarom is het belangrijk dat senioren op de hoogte zijn van bestaande mogelijkheden en voorzieningen die dit zelfstandig wonen bevorderen. Helaas weten senioren niet altijd wat de mogelijkheden in de buurt of gemeente zijn of hoe ze er gebruik van kunnen maken. De seniorenhuisbezoeker geeft dan graag informatie en advies.

Huisbezoek
De seniorenhuisbezoekers van Voormekaar zijn geschoolde vrijwilligers met een geheimhoudingsplicht. Tijdens een huisbezoek komen onderwerpen op het gebied van wonen, zorg en welzijn aan bod. Er kan bijvoorbeeld gesproken worden over welke zorg- en vervoersmogelijkheden er zijn, veiligheid in en om het huis, welke maaltijdvoorzieningen er zijn als zelf koken moeilijk wordt en welke ondersteuning mantelzorgers kunnen krijgen. Maar ook welke ontspanningsactiviteiten er allemaal zijn voor ouderen, wat (vrijwilligers)organisaties te bieden hebben en welke bewegingsactiviteiten in de buurt zijn.

Brief
Volgende week (3 of 4 september) ontvangen alle 78- en 79 jarige inwoners in Berkelland een brief van het college. Deze inwoners krijgen dan de gelegenheid zich aan te melden voor een huisbezoek. De sluitingsdatum voor het aanmelden is 16 september. Bij de brief zit een antwoordformulier waarop zij dit kunnen aangeven. Aan het huisbezoek zijn geen kosten verbonden.Misschien dat u enige jaren geleden ook al een voorlichter op bezoek heeft gehad. Door de voortdurende veranderingen kan een nieuw bezoek toch ‘verfrissend’ zijn.

Afspraak maken?
Bent u 65 jaar of ouder en behoort u niet tot de gekozen leeftijdscategorie? En wilt u dat de seniorenhuisbezoeker langs komt? Neem dan contact op met Wim Staargaard via 06 – 4716 0107 of Ellis van Doorn via Voormekaar.

Heeft u interesse om als seniorenhuisbezoeker aan de slag te gaan? U kunt zich als vrijwilliger aanmelden bij Wim Staargaard of Ellis van Doorn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven