Tabletcursussen in Berkellandse Bibliotheken

BERKELAND – Heeft u onlangs een tablet gekocht of gekregen? Is het toch moeilijker dan u dacht om met dit apparaat te werken? In onze Berkellandse vestigingen starten in september weer cursussen Klik & Tik ‘De Tablet’. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de tablet. Er wordt zowel voor de iPad als voor Androidtablets een cursus georganiseerd. Voor leden van de Bibliotheek is deze cursus gratis.

Klik & Tik ‘De tablet’
Deze cursus helpt u om dingen te doen op uw eigen tablet. Omdat er verschillende tablets zijn, zijn er ook twee programma’s die u kunt volgen: één voor de iPad (herkenbaar aan het appeltje), de ander voor Androidtablets.
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan:
• aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken;
• naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites;
• informatie zoeken op internet;
• e-mails versturen en ontvangen;
• foto’s en filmpjes maken en bekijken;
• verbinding maken met wifi;
• veilig werken op de tablet.

Cursuslocaties
In de volgende Bibliotheken kunt u terecht voor een cursus:
woensdag 4 september, 10.00-11.00 uur: Kleintje Bieb in Rietmolen (iPad)
zaterdag 7 september, 13.00-14.30 uur: de Bibliotheek Eibergen (iPad)
woensdag 11 september, 10.00-11.00 uur: de Bibliotheek Ruurlo (iPad)
dinsdag 10 september, 10.30-11.30 uur: de Bibliotheek Borculo (Android)

Opgave
Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En bent u in het bezit van een iPad of Androidtablet, die niet ouder is dan 4 tot 5 jaar? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Ook is het mogelijk om via www.oostachterhoek.nl/cursussen een aanmelding te plaatsen. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 53,00 per jaar met automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60,00).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven