Verlichte avond wandeling in Eibergen

De meeste mensen die de Mallumse Molen en het Muldershuis bezoeken gaan ervan uit dat de Gemeente Berkelland eigenaar is van deze gebouwen en deze ook financiert. En laat dat,…..nou net niet het geval zijn! Eigenaar is de Stichting Eibergse Molens en zij zijn verantwoordelijk voor het gebouwen en financiering. De Stichting “Vrienden van de Mallumse Molen” draagt daar ook in belangrijke mate in bij en is vanuit die invalshoek op zoek naar “nieuwe vrienden”. “Vrienden” die “het Muldershuis” en “de Mallumse Molen” een warm hart toedragen en bereid zijn om vanaf een € 10,- per jaar, ons daar financieel te ondersteunen. De Stichting “Vrienden van de Mallumse Molen” heeft zich tot doel gesteld, het financieel en materieel ondersteunen van de niet-subsidiabele aanvragen ten behoeve van de Mallumse Molen en het Muldershuis met bijbehorend terrein en bijgebouwen. Daarnaast dienen wij alle verdere handelingen te verrichten, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Om de instandhouding van “de Mallumse Molen” en “het Muldershuis” ook voor de toekomst te garanderen, organiseren wij op 21 september onze 1ste verlichte avondwandeling, in de directe omgeving van de Mallumse Molen. Start en eindpunt is bij de Mallumse Molen. De route is 4 kilometer en zal in zijn geheel verlicht worden door LED verlichting. Er kan gestart worden tussen 19.30 en 20.30 uur bij de Mallumse Molen. Berkelzomp “de Snippe” ligt in het water en via de verlichte Kruidentuin loopt u langs de oude Berkel, in de richting van de Nieuwe Maat. Over het terrein van ShortGolf Berkelland loopt men in de richting van “de Kastanjefabriek” en komt u via de achtertuin terecht bij de Joodse begraafplaats. Hier zal dhr. Bert Smeek namens de Stichting “Ik vraag me af” uw vragen over deze begraafplaats beantwoorden. Men loopt dan in de richting van ’t Wievenveld. Bij het verlichte Labyrint zal Fons Borckink een muzikale invulling verzorgen. Bij het eindpunt ruikt u vast en zeker het vers gebakken brood van bakker Schreuder, dat in de oude steenoven zal worden bereid. De Mallumse Molen is die avond open voor bezichtiging en daar kunt u net als bij Keurslager Boenders, bakker Schreuder en Claudia Boerenzuivel enkele producten van hen kopen. Uiteraard kan er een drankje genuttigd worden bij “het Muldershuis”, waar fingerstyle gitarist Mart Hillen het geheel muzikaal zal omlijsten. Om 23.00 uur is de activiteit afgelopen.

 

De Stichting Vrienden van de Mallumse Molen hoopt allereerst op een grote deelname en dat hierdoor met name Eibergenaren overwegen om nadien “Vriend” te worden van onze stichting.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven