Vernieuwde corsoroute en terreinindeling Festunique Beltrum

BELTRUM – De vaste bezoeker van het Beltrumse evenement Festunique, iedere eerste zondag van september, weet inmiddels dat ‘ie jaarlijks vernieuwing en vooruitgang kan verwachten. Dit jaar komt die vernieuwing in meerdere aspecten terug: de organisatie regelde een spectaculaire en nationaal bekende act, stippelde een nieuwe corsoroute uit én maakte een nieuwe indeling van het feestterrein. Een dag uit voor het hele gezin. Een jaarlijkse reünie voor (oud) inwoners van Beltrum. En een feestelijke dag voor liefhebbers van muzikaal-, theatraal- en corso-spektakel, dat is Festunique in een notendop. Dat betekent dat het publiek divers is. Een veelzijdig programma is dan ook vereist om iedere bezoeker optimaal te kunnen vermaken en verrassen. Precies waar de organisatie ieder jaar opnieuw naar streeft.

Dit jaar verrast Festunique met De Quattrobar. Acht turners met een ongekend talent, geen greintje angst en een verbazingwekkende act komen op zondag 1 september naar Beltrum. Met hun spectaculaire acrobaten act bliezen ze de jury van het razend populaire RTL-programma ‘Holland’s Got Talent’ volledig omver. En dat zullen ze in Beltrum opnieuw doen, maar dan bij het Festunique-publiek. Om 17:00 uur en om 18:30 uur zullen de turners hun act opvoeren.

Het Beltrumse bloemencorso, waaraan maandenlang hard wordt gewerkt door jong én oud, is al jaren de grote publiekstrekker van Festunique. De metershoge wagens met indrukwekkende bouwwerken stralen passie en vakmanschap uit; spektakel waar het publiek van smult. Door na afloop van het bloemencorso een grote en spraakmakende act als de Quattrobar neer te zetten heeft Festunique de liefhebber van spektakel nog meer te bieden.
Vernieuwde corsoroute en terreinindeling voor ultieme festivalsfeer.

Behouden wat goed is, vernieuwen waar nodig en voorop blijven lopen zijn kenmerkend voor het evenement. Naast het acrobatenspektakel sluiten ook de vernieuwde corsoroute en terreinindeling mooi op die filosofie aan. “Met de nieuwe route gaat het corso twee keer rond, dus mensen kunnen er twee keer van genieten,” vertelt Luc Nijhuis, voorzitter van de corsocommissie. “Daarnaast willen we proberen om de route helemaal ‘vol’ te maken met onder meer het jeugdcorso, muziekgroepen en straattheater, zodat mensen over de hele route iets te zien krijgen. Mocht het onverhoopt voorkomen dat het publiek even moet wachten, dan kunnen ze zich in elk geval vermaken met dat wat er te zien is.”

Met de nieuwe terreinindeling wordt nog meer ingespeeld op het festivalgevoel. Na afloop van het corso en het straattheaterprogramma wordt alles op één terrein aangeboden – van feesttent tot kermisattracties en van corsowagens tot eet- en drinkgelegenheden. Dit maakt Festunique tot een compact, overzichtelijk en sfeervol geheel.
Festunique vindt plaats op zondag 1 september in het centrum van Beltrum. Vanaf 13:00 uur begint het straattheater, het bloemencorso begint om 14:00 uur. Na afloop zet het feest zich voort op het festivalterrein aan de Avesterweg, met muziek van onder andere Bandje Speciaal, Lara Leaves, Twenty Sicks, Pim Pam Pompen en DJ Kay Heezen. Kijk voor meer informatie over het programma en parkeergelegenheid op www.festunique.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven