Wandel mee langs de mooiste landgoederen in de Achterhoek


BERKELLAND – Op vrijdag 16 augustus verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek’. Auteur Marycke Naber reeg de mooiste landgoederen in de Achterhoek aaneen tot een twaalftal mooie wandelingen. Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. In het westelijk deel van het gebied bevinden zich bovendien tal van landgoederen. Deze twaalf rondwandelingen leiden je langs 28 prachtige kastelen en buitenplaatsen.

Dankzij de inspanningen van de landgoedeigenaren is daar het karakteristieke bosrijke coulisselandschap bewaard gebleven. Al wandelend kom je meer te weten over de boeiende historie van elk huis en maak je kennis met de geïnterviewde bewoners en beheerders en hun voorouders. De echte liefhebber kan zich wagen aan een nachtje (in een kasteel) in de Achterhoek om zich de volgende dag opnieuw te vergapen aan een hele reeks andere landhuizen en kastelen. Waarom nog naar Versailles of de Loire als je naar de Achterhoek kunt?

De wandelgids ‘De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek’ is vanaf 19 augustus voor € 16,95 te koop bij de betere boekhandel. Tot en met vrijdag 16 augustus is de gids voor 10 euro te loop op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl

De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek

Marycke Janne Naber

128 pagina’s, 21,0 x 12,6 cm (staand)

Verkoopprijs: € 16,95

ISBN: 978-90-78641-76-6

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven