Wandeling langs de Slinge in Borculo

BORCULO – Vijf jaar geleden werd de herinrichting van de Slinge afgerond. Rondom de Lebbenbrugge had het Waterschap Rijn-IJssel van een tamelijk rechte regenwaterafvoerende beek weer een slingerende rivier gemaakt met ruimte voor planten, dieren en de mens. Het resultaat is nu goed te zien: een prachtig nieuw natuurgebied met gevarieerde plantengroei. De oevers zijn verbreed en er is kabbelend stromend water over vispassages. Bovendien is er ruimte voor waterberging om overlast te voorkomen. Aangelegde stapstenen zorgen ervoor dat de Slinge ook is aangemerkt als ecologische verbindingszone.

Een mooi wandelpad leidt via een voetveer over de Slinge naar de bloeiende heide in ’t Galgenveld.
Op zondagmiddag 8 september kan iedereen het eindresultaat van alle werkzaamheden met eigen ogen bekijken. De gidsen van natuurorganisatie IVN zullen er tijdens de ongeveer 5 km lange wandeling meer over vertellen. Meelopen is gratis en aanmelden niet nodig. Halverwege is er een pauze met koffie/thee voor 50 cent per persoon. Een extra vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De start van de ongeveer twee uur durende wandeling is om 14.00 uur op de parkeerplaats van museumboerderij De Lebbenbrugge , Lebbenbruggedijk 25, 7271SB te Borculo.
Inlichtingen bij de hoofdgids Johanna Logtenberg 0573-256370, [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven