Weerpraatje: Ander weer opkomst

BERKELLAND – Hans Toutenhoofd woont in Noordijk en volgt het weer in de gemeente Berkelland op de voet. Hans gaat vanaf nu met enige regelmaat een weerpraatje houden op onze site. Hans bespreekt vooral de extremen, de verwachting en de bijzonderheden. Het eerste weer praatje krijgt de kop: Ander weer.

De weermodellen worstelen er al een tijdje mee, maar een wezenlijke verandering van het weer heeft nog niet plaatsgevonden. Zeker, de ergste hitte lijkt voorbij, maar het is hier in de Achterhoek nog vrijwel dagelijks zomers warm (>25 graden) en nog steeds extreem droog. Ook voor volgende week kondigen de meeste weermodellen weer een verandering aan met een (veel) sterker wordende westcirculatie. Daarmee worden dan meer frequent depressies met meer wind en ook neerslag naar ons land gevoerd.

Ook de Achterhoek moet daar dan wat van gaan merken met temperaturen die volgende week soms nauwelijks de 20 graden halen en ook vaker een bui. Afwachten of het nu een keer werkelijkheid gaat worden……….. Eerst nog een paar dagen warm, met morgen (vrijdag) kans op een onweersbui en zaterdag veel wind. Vanaf maandag moet dan de omslag zijn beslag krijgen

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven