Weerpraatje: Hittegolf ?

BERKELLAND – Aanvankelijk leek het met de zomer niet veel meer te worden, tot de weermodellen eind vorige week een korte opleving aankondigden voor de tweede helft van deze week. En dat zien we nu ook gebeuren! En de afgelopen dagen werden die modellen steeds enthousiaster en nu speculeren ze zelfs op een regionale hittegolf hier in het oosten van het land. Als de temperatuur 5 dagen achtereen boven de 25 graden komt, waarvan 3 boven de 30 graden, dan spreken we van een hittegolf. En dat begint er voor de komende dagen steeds meer op te lijken (zie grafiek).

Het hoogtepunt, met temperaturen van 30 tot 33 graden ligt in het weekeinde en de eerste dagen van volgende week. Voor hen die nog vakantie hebben en voor de vele geplande buitenactiviteiten natuurlijk geweldig! Pas in de tweede helft van volgende week lijken de scherpe kantjes er af te gaan en daalt de temperatuur weer onder de 25 graden. Ook dan pas wordt weer enige neerslag verwacht…………..!

 

Weerpraatje word verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven