Weerpraatje: Tropisch tot en met woensdag

BERKELLAND – Zoals de weerkaarten er nu voorliggen houdt het tropische weer (>30 graden) hier aan tot woensdag. Daarmee zou dan inderdaad de hittegolf hier in het oosten een feit zijn. Voor het KNMI is er alleen sprake van een hittegolf als dat zich voordoet in de Bilt en het is nog even afwachten of het daar wel gaat lukken. Het lijkt ook tot woensdag droog te blijven, hoewel storingen vanuit Duitsland op de loer liggen en in sommige weermodellen ook net de Achterhoek aan kunnen doen. Dat zou dan op maandag en dinsdag in de middag kunnen gebeuren met een (onweers)bui. Maar daarover later meer……..!

Serieuze neerslag is overigens (nog) niet zichtbaar op de weerkaarten, waardoor de negatieve effecten van de droogte hier weer snel zullen toenemen!

 

Weerpraatje wordt verzorgd door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven