‘Workshop fotografie’ bij BIEBlab Kunstwijs Ruurlo

RUURLO – Wil je beter leren fotograferen? Dat kan op woensdag 4 september in de Bibliotheek Ruurlo, van 15.30-17.30 uur. Martin Ordelmans gaat je tijdens BIEBlab Kunstwijs anders laten kijken naar foto’s van jezelf en van anderen. Deelname kost €2,50.

Hoe kom je tot een originele foto en is de eerste ingeving altijd de beste? Samen gaan de deelnemers eerst enkele foto’s van fotografen bekijken en bespreken. Hoe zijn deze foto’s gemaakt? Welke keuze heeft de fotograaf gemaakt om tot dit beeld te komen?

Vervolgens krijgen de kinderen per duo een kaartje met een opdracht waarna ze gaan bedenken hoe ze deze uit gaan voeren. Ze krijgen een uur de tijd om allebei foto’s te maken. De bedoeling is om drie verschillende perspectieven te gebruiken. Samen wordt er gekeken naar de gemaakte foto’s en worden de resultaten besproken.

Elke deelnemer neemt indien mogelijk een eigen vertrouwde telefoon of tablet mee met de mogelijkheid foto’s te maken en via Wifi te verzenden. Mocht dat niet lukken, dan heeft de Bibliotheek de beschikking over iPads die de kinderen kunnen gebruiken.

Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/BIEBlab. Er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven