Zeezenders Veronica en Noordzee nog éénmaal op United AM

BERKELLAND – Middengolfzender United AM gaat zaterdag 31 augustus vanaf 7uur in de ochtend precies 45 jaar terug in de tijd met de zeezenders Radio Veronica en Noordzee Internationaal.

Op 1 september 1974 werd de door de Eerste en Tweede Kamer aangenomen ‘anti-piratenzenderwet’ (eigenlijk de bekrachtiging van Het Verdrag van Straatsburg uit 1965) van kracht. Hierdoor werd het strafbaar voor Nederlanders om hoe dan ook mee te werken aan uitzendingen van buiten de territoriale wateren ,zowel vanaf schepen, booreilanden als vliegtuigen . Zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal besloten om te stoppen op 31 augustus 1974 met hun activiteiten vanaf zee.

Veel fans weten het nog als de dag van gisteren, en kunnen zaterdag de geschiedenis herbeleven met de allerlaatste uren van Radio Veronica en Noordzee Internationaal op United AM van 7 uur in de ochtend tot 8 in de avond.

United AM is te ontvangen in de Achterhoek en Twente op de 1008 kHz Middengolf , zend uit via een locatie in Neede en is sinds 2017 een initiatief van Casper Temmink en Rob ten Hoopen ondersteund door Wijnand Reijerink en Herbert Wentink.

Haal je oude radio van zolder en zet hem op 31 augustus op de 1008 kHz AM en luister mee!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven