De Naoberdagen, uniek festival, “Zo-doen-we-dat-hier!”

RUURLO – Festival “De Naoberdagen” is een belevenis, bijzonder en anders dan anders. Een festival dat iedere bezoeker het herkenbare en trotse gevoel geeft “ja, zo doen we dat hier!”. Op inspirerende themaweides is het genieten van muziek, demonstraties, streekproducten, hebbedingen, ambachten en tuin & erf uit het Oosten. Geniet van de ‘Kracht van het platteland’ en kom kijken, proeven en luisteren. Ontdek op de verschillende weides de passie van ruim honderd ambachtsmensen, streekproducenten en sfeermakers. Stuk voor stuk ambassadeurs van het goede leven. Naober-directeur en uitgever Ben van Uhm: Deze editie willen we wat gekkigheid toevoegen aan het festival. Want humor is sterk verbonden met het platteland. Iedereen kent in zijn dorp wel een club vrienden die iets geks bedenken, met elkaar de schouders eronder zetten en het gewoon regelen. Op de Naoberdagen hebben we een speciale ‘Zo-doen-we-dat-hier- weide’ ingericht. Met onder meer een klompenrun, klompen-stoelendans en doelschieten op klompen met de superboeren van De Graafschap. En het Freestyle vendelzwaaien. Uiteraard hoort daar een streekbiertje bij. Mooi toch?”

Veel variatie in stands, de Naoberdagen zijn verrassend en uniek!

De 2e editie van dit festival heeft een prachtig programma. Naast vele bijzondere standhouders zijn er ook aansprekende muzikanten en artiesten geboekt. In het 12,5 jarig jubileumjaar van Naober magazine pakken we flink uit en gaan we de succesvolle 1e editie van de Naoberdagen zeker overtreffen!
Het wordt genieten voor jong en oud, zeker op de fantastische locatie van Erve Kots in Lievelde. De museumboerderij is de ideale locatie om een goeie sfeer neer te zetten. En met je kaartje voor de Naoberdagen heb je meteen toegang tot alle gebouwen op het terrein, aldus hoofdredacteur Marsha Walraven.

Gezelligheid op en bij het muziekpodium
Direct bij binnenkomst kun je onder het genot van een hapje en drankje bij het muziekpodium genieten van optredens van artiesten uit de regio. Ook radiopiraten zullen vanaf deze locatie live uit gaan zenden. Naober-ambassadeur Gert Jan Oplaat staat met zijn muziekpartner Anita Bolink (Bokie) garant voor sfeervolle en herkenbare muziek. Andere artiesten zijn o.a. Dick van Altena. Dick schreef bijna 1100 liedjes, waaronder de nodige hits voor Mooi Wark, De Sjonnies en Saskia & Serge. Höllenboer (bekend van Busje komt zo) komt met Sallandse satire. Hun programma Pip an de vetveere zal zeker op de lachspieren werken, maar er komen nog veel meer artiesten, waaronder Dorothee Spijker (de moeder van Miss Montreal), Lana Wolf, Yara Beeks, Double 2 Singers (Andrew Sisters), Swing Masters, Veluws Dialectkoor, Stef Woestenenk, Duo Mizstic (Eric Heutinck en Sandra Vriese). Kortom muzikaal genieten van een heel divers programma!

Reuring op het Naoberplein
Het Naoberpodium staat midden op het festivalterrein. Lezers kunnen hier de makers ontmoeten. Diverse bekende naobers zoals o.a. Boer Jan (Expeditie Robinson) en CDA-Europarlementslid Annie Schreijer-Pierik worden hier geïnterviewd. Maar ook zal er – net als de editie 2017 – ruimte zijn voor discussies over streektaal en kun je jouw favoriete dialectwoord opgeven. Altijd al een Naober in elkaar willen zetten? Het kan hier! Aanschuiven bij onze kenners van plattelandsgebruiken wordt aangemoedigd, want het Nederlands kampioenschap ‘roosjes maken’ gaat op zaterdag van start. Dichtbij het naoberplein kom je bij Gait’s Filmhuus. In het filmhuus zie je diverse animaties en kijk je je ogen uit!

Nieuw: Gekkigheid op het “zo-doen-we dat-hier”plein
Gekkigheid en humor hoort bij de plattelander. Er is altijd wat te lachen, want het leven is een feestje! Doe mee aan onze spectaculaire Naober klompenrun op zondag. Wie kan het hardste? Neem je eigen klompen mee of leen een paar Naoberklompen. We dagen je uit! Nog geen genoeg van de klompen? Kom dan doelschieten met de superboeren van Graafschap. Maarre, hol de klompen an, alleen de bal mag in het doel! Of doe mee aan de stoelendans (op klompen!). Op deze weide kun je ook genieten van Freestyle Vendelzwaaien, wie wordt dé vendelier van 2019?!

Dorstig geworden van al die beweging: “poar nem’n!”, en proef van een heerlijk streekbiertje. Ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van Naober presenteren we in samenwerking met het Brouwhoes een speciaal Naoberbier! Verkrijgbaar aan de tap en in fles.

Lekkers uit de streek
Streekproducten zijn onlosmakelijk verbonden met Naober. Deze eerlijke, vaak ambachtelijk bereide lekkernijen geven uiteraard ook smaak aan de Naoberdagen. Leveranciers uit alle streken van het noordoosten presenteren hun trots op het ‘Heerlijk en Eerlijk’ plein. Proeven staat hier centraal!  Een kleine greep: Uiteraard is er ook ‘live-cooking’. Chefkok Erik van Det/Roost Buitenkoken maakt lekkere kleine hapjes, kook gezellig met hem mee. Maar ook meesterbakker Niels van Til kom met een flinke dosis humor en zorgt voor snelle inspiratie bij de bakoven. Leuk voor jong en oud. De geur van vers brood kriebelt in je neus en leid je naar de bakovens van Brandhof Bijzonder Brood. Of smul van een houtgestookte zalm. Kom kijken en proeven!

Inspiratie voor huis en tuin
Wat zijn de laatste trends in de woon- en tuinwereld? Tijdens de Naoberdagen kun je inspiratie opdoen. Ook voor de buitenboel! Groenspecialisten geven je graag advies op het gebied van beplanting, het snoeien van bomen en struiken en het inrichten van een gezellig terras. Ook vind je bij hen het nieuwste tuingereedschap en handige tuinmachines, om zelf te testen. Op het ‘Hebbedingen’-plein ten slotte is het heerlijk struinen langs kramen met originele woonaccessoires, kleding, bloemen, kunst en handgemaakte sieraden.

Ambachten
Plattelanders zijn trots zijn op hun rijke historie en cultuur. Dit komt tijdens de Naoberdagen op interactieve wijze naar voren. In de ambachtsstraat tussen de gebouwen vinden demonstraties en workshops plaats met oude ambachten als een smidse en houtbewerking. Door deze te combineren met moderne varianten als stipwerk en vilten wat momenteel weer helemaal hip is. Zo ontstaat een boeiend samenspel. Leuk en leerzaam tegelijk!

Over de locatie: Erve Kots
Openluchtmuseum en Herberg Erve Kots ligt In Lievelde, verscholen in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap. Dit fraaie Saksische pareltje bestaat uit markante, authentieke gebouwen als het Los Hoes, de Schoppe en de oude boerderij ‘Kots’. De geschiedenis van deze plek gaat ver terug; ooit werd er een graf ontdekt uit de zevende eeuw. Tegenwoordig ontdek je er hoe de boer vroeger woonde en werkte. Huisbrouwer Ben Weenink schenkt er zijn eigen brouwsels en vertelt met passie over zijn vakmanschap. De Bier Experience in het Brouwhoes ontdek je op een interactieve manier hoe bier wordt gebrouwen en leer je meer over de unieke geschiedenis van de brouwerij en het bier.

Naober magazine
Naober (‘buur’ in het dialect) is in 12,5 jaar tijd uitgegroeid tot dé plattelandsglossy van het oosten. Kleurrijke reportages over het platteland in Noordoost-Nederland en ‘bekende naobers’ en markante inwoners van de regio zijn de basis van het blad. Authentiek, streekeigen, inspirerend en spraakmakend. Naober heeft abonnees en trouwe lezers in met name Oost- Nederland, maar ook daarbuiten groeit de lezerschare. Het magazine verschijnt zes keer per jaar (plus een extra ErOpUit special), heeft een oplage van 30.000 exemplaren en een bereik van 100.000 lezers. De website http://www.naober.nl kent 15.000 unieke bezoekers per maand.

Voor Social Media
Wandel tijdens Festival de Naoberdagen bij Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde door het plattelandstijdschrift en ontdek de kracht van het platteland. Op 28 en 29 september. https://naoberdagen.nl

Tijdens Festival de Naoberdagen op 28 en 29 september ontdek je de kracht van het platteland. Bij Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde.
http://www.facebook.com/naobermagazine.nl

Proef, beleef en ontdek het platteland van Nederland tijdens Festival de Naoberdagen. Op 28 en 29 september bij Openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde. https://naoberdagen.nl

 

Wanneer: 8 en 29 september 2019 (10.00-18.00 uur)
Waar: Erve Kots, Eimersweg 4 Lievelde
Info: https://naoberdagen.nl
Toegangsprijzen: voorverkoop €10,- / Aan de kassa € 12,50 (incl entree museum Erve Kots). Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.
Parkeren is GRATIS

—————————————————————————————————————————-

Bezoekersinformatie en voorverkoop
Adresgegevens
Erve Kots
Eimersweg 4
7137 HG Lievelde

Website
Kijk voor het laatste nieuws over het programma op www.naoberdagen.nl

Facebook
www.facebook.com/naobermagazine.nl

Openingstijden
Het evenement is op 28 en 29 september geopend van 10.00-18.00 uur.

Toegangsprijzen
Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via www.naoberdagen.nl en kosten €7,50 voor abonnees en €10,- voor niet-abonnees. Aan de kassa kosten kaarten € 12,50 per stuk. Bij de entree is de toegang tot het museum Erve Kots inbegrepen (t.w.v. €3,50). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Bezoekers die nu abonnee worden, ontvangen een gratis toegangskaart en een jaarabonnement voor €30,-.

Pinautomaat
Er is in of bij Erve Kots geen mogelijkheid om contant geld te pinnen! Neem dus voldoende contant geld mee.

Rolstoelgebruikers
Het evenemententerrein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, echter niet elke stand zal even makkelijk bereikbaar zijn.

Parkeren
Parkeren is GRATIS en kan op de aangewezen parkeerplaatsen direct bij Erve Kots.

OV/Pendeldienst
Komt u met het openbaar vervoer? Lievelde (station Lichtenvoorde/Groenlo) beschikt over een eigen trein en busstation en is dus goed te bereiken. Naober zorgt voor een pendeldienst met een nostalgische DAF bus van Havi Travel die bezoekers gratis heen én terug brengt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven