“De Schaddenstekkers” uit Ruurlo stoppen tijdens hun jubileum

RUURLO – “Noa 70 joar, bunt wie’j d’r met kloar! Zo is het natuurlijk helemaal niet, met pijn in ons hart hebben wij dit besluit genomen. Wij moesten er naar toe groeien” aldus de leden van de Schaddenstekkers. De optochten in Barchem en Ruurlo zijn de laatste optredens van de Schaddenstekkers. “Al jaren hebben wij hetzelfde probleem als alle verenigingen. Jonge aanwas. En hoe ouder wij werden met elkaar, hoe moeilijker dat werd. Hoe herkenbaar. Wij kunnen de aanvragen voor optredens niet meer invullen zoals wij dat zouden willen wat betreft bezetting. Momenteel hebben wij nog 12 leden, de jongste is 37, de oudste 85. Wij worden te kwetsbaar.” zeggen de leden.

“Jammer niet alleen voor ons, maar ook voor het publiek. Want optochten zonder muzikale klanken van orkesten is als een feest zonder gezelligheid.”  besluit men. U zult dus deze optocht voor het laatst de Schaddenstekkers voorbij zien trekken op hun wagen. Een kapel met 70 jaar geschiedenis voor Ruurlo en omstreken.

De Schaddenstekkers bedanken Reurle voor al die jaren gezelligheid, die zij als kapel er in ieder geval aan beleefd hebben. Voor Herman Lievestro en Ap Kerkwijk in ieder geval al de volle 70 jaar.

Op bijgaande foto van links naar rechts: achterste rij:Gerrit Kamperman, Anton Hiddink, Ap Kerkwijk, Gerrit Rijkenbarg, Bennie Sieverink, Bertus Halfman, Johan Kamperman, Joke Sieverink.

Voorste rij zittend: Jan klein Wassink, Herman Lievestro, Albert Kamperman en Bob Ribbers.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven