Er is weer leven in de brouwerij aan de Lariksweg in Eibergen

EIBERGEN – Sinds enkele jaren is basisschool Op d’n Esch samen met BSO de Meiboom een IKC (Integraal Kind Centrum) geworden. Kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen dus terecht voor opvang en scholing. Op d’n Esch is al jaren bekend als grote school in Eibergen. Net als voorgaande jaren moest er ook dit jaar een tweede locatie bijkomen om alle klassen te kunnen huisvesten. Sinds afgelopen week genieten 65 kinderen verdeeld over 3 groepen onderwijs in een locatie aan de Lariksweg. Vroeger was dit basisschool de Regenboog. Er is dus weer leven in het oude schoolgebouw. Het is gezellig gemaakt, fris geschilderd en de drie klassen kinderen konden afgelopen week fijn starten in het opgeknapte gebouw.

Het is ook buurtbewoners opgevallen. Zo kwamen er al positieve geluiden als ‘eindelijk weer leven in de brouwerij’, en ‘heerlijk, al die kinderfietsen weer op het plein, gezellig ook, de geluiden!’

IKC Op d’n Esch hoopt op een fijn jaar op de verschillende locaties. De school gaat dit jaar flink aan het werk. Naast het feit dat de school een BAS-school is (extra veel structuur en duidelijkheid), profileert de school zich als school waar veel Engels gesproken wordt, vanaf het begin al.

Ouders en verzorgers die graag een keer een kijkje willen nemen op een van de locaties zijn van harte welkom. Voor een rondleiding en gesprek kunt u contact opnemen met locatiecoördinator Elona te Lintelo via tel. 0545-472117 of mail: [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven