FC Eibergen en Sportclub Rekken delen de punten

EIBERGEN – In het laatste bekerduel van de groepsfase bleef FC Eibergen tegen Sportclub Rekken steken op een gelijkspel. De uitslag gaf de verhoudingen goed weer. Voor de Eibergenaren is het bekeravontuur hiermee voorbij.

Er zat weinig krachtsverschil tussen beide partijen. De eerste grote kans was voor Rekken, maar doelman Davey Stokkers stond zijn mannetje. Na twintig minuten zette Guus Slaats de gasten met een fraaie knal na een hoekschop van Björn te Raa op voorsprong. Daarvoor verscheen Slaats al een keer oog in oog met Rekken-doelman Dylan Bijlsma, maar die redde goed. Vijf minuten voor rust was Bijlsma andermaal attent bij een één-tegen-één situatie met Bas ten Hagen.

Na tien minuten in de tweede helft verdubbelde diezelfde Ten Hagen na een knappe individuele actie de marge, 0-2. De bezoekers wisten daarna niet door te drukken en bereikten de voorste linie vervolgens nog amper. Rekken lukte dat wel en al snel werd het 1-2, nadat Merijn Roos een bal schuin voor het doel goed inschoot.

Vooral aan Eibergse zijde werd het spel vervolgens rommeliger en dat kwam de ploeg duur te staan, toen Thijs Tankink niet veel later met een schot de gelijkmaker aantekende. Het enige wapenfeit van de gasten kwam daarna nog van Ramon ter Maat. Net als tegen Oldenzaal kopte hij een hoekschop van dichtbij hard tegen de lat. Rekken probeerde het met enkele schoten vanuit de tweede linie nog een paar keer.

Domper voor de Eibergenaren was de ogenschijnlijk zware enkelblessure die laatste man Tom te Woerd in de slotfase opliep. Hij moest het veld per brancard verlaten.

Sp. Rekken (vijfde klasse zondag) – FC Eibergen (vierde klasse zondag) 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 20. 0-1 Guus Slaats, 55. 0-2 Bas ten Hagen, 59. 1-2 Merijn Roos, 66. 2-2 Thijs Tankink

Verslag: Arnoud te Vaanholt