Fons Slutter uit Beltrum enthousiast deelnemer HelemaalGroen.nl

BELTRUM – De gezondheid van Fons Slutter uit Beltrum gaat langzaam maar zeker achteruit, maar dat is voor hem geen beletsel om zich volop in te zetten voor HelemaalGroen.nl, de organisatie die probeert zwerfvuil in Nederland op te ruimen. De 64-jarige Fons woont aan de Meenweg waar hij tot voor twee jaar een varkensbedrijf had. Fons heeft de aangeboren spierziekte HMSN. Hij ondervindt daar sinds zijn veertigste jaar de negatieve gevolgen van. Het verloop van de ziekte is gelukkig langzaam, maar hij krijgt wel te kampen met steeds meer belemmeringen. Dat was de oorzaak dat hij zijn bedrijf moest beëindigen.

Aansluitend daarop ging Fons op zoek naar bezigheden om zijn tijd zinvol in te vullen. Hij helpt zijn vrouw Marian om hun rustpunt ‘Tokke Wekke’ tegenover hun huis te voorzien van wat nodig is, en onlangs had hij de jaarlijkse afleiding dat op zijn erf een wagen voor het bloemencorso van Beltrum opgebouwd werd. Maar omdat dit te weinig is om zijn dag te vullen werd hij enthousiast deelnemer van HelemaalGroen.nl. Het geeft hem meteen een zinvolle reden in beweging te blijven, en zijn spieren te blijven prikkelen om het ziekteproces te vertragen.

Fons’ fiets komt nu extra in beweging en brengt hem verder van huis. Hij helpt nu Beltrum ‘Helemaal Groen’ te maken, samen met anderen. Op de gemeenschappelijke kaart van de app.helemaalgroen.nl is te zien waar hij geweest is en ook waar al die anderen in Berkelland actief zijn geweest om hun omgeving te ontdoen van zwerfvuil. HelemaalGroen.nl is blij met Fons, want hij is een voorbeeld van waar de organisatie voor staat.

 

Foto: Helemaalgroen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven