Gratis film ‘The Leisure Seeker’ in Bibliotheek Ruurlo


BERKELLAND – Op vrijdag 20 september, vanaf 20.00 uur, wordt in het kader van de activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag de film ‘The Leisure Seeker’ vertoond in de Bibliotheek Ruurlo. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden op http://www.oostachterhoek.nl/dementie

John en Ella Spencer (Donald Sutherland en Helen Mirren) hebben al ruim vijftig jaar een gelukkig huwelijksleven. Op een morgen vertrekt het bejaarde koppel stiekem op reis zonder dat ze hun volwassen kinderen op de hoogte hebben gebracht. Ze wensen immers hun betuttelende omgeving te ontvluchten en nog een laatste keer een
plezierreis te ondernemen: vanuit Massachusetts de U.S. Route 1 oprijden tot in Key West waar John, een verstrooide gepensioneerde leraar letterkunde, eindelijk het huis van Ernest Hemingway zal kunnen bezoeken. Vanuit hun woonplaats ergens in de buurt van Boston gaan ze ervandoor in hun oude vertrouwde kampeerauto, die ze ‘The Leisure Seeker’ hebben gedoopt.

Spoedig blijkt dat John meer dan verstrooid is: hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Gaandeweg blijkt ook dat Ella een ongeneeslijke kanker heeft en daarom heeft beslist de behandeling stop te zetten. Ze beseft dat ze beiden weldra in het ziekenhuis zullen moeten opgenomen worden of naar een woon-zorgcentrum zullen moeten verhuizen.
Af en toe telefoneren ze met hun zoon en dochter die aanvankelijk dodelijk ongerust zijn. Ze verklappen echter nooit waar ze zich bevinden noch wat het doel van hun tocht is. Onderweg herbeleven ze hun passie voor het leven en voor elkaar tijdens een reis vol emotie en verrassingen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven