Keramiek van Denise Prinsen in ‘De Huve’

EIBERGEN  – Wie in september en oktober de doorgaans gezellige ontvangstruimte van Zalencentrum De Huve in Eibergen binnenloopt loopt het risico zodanig overweldigd te worden door de talrijke, grote schilderijen van de Eibergse kunstenaar Jan Wansing dat hij of zij bijna het subtiele werk van Denise Prinsen uit Haarlo in de vitrines over het hoofd zou zien.

En dat zou zeer jammer zijn. Want een groter tegenstelling is haast niet denkbaar en haar werk is zeker de moeite van het bekijken waard. Vele mensen in Berkelland en omstreken kennen het werk van Denise Prinsen. Of althans een gedeelte daarvan. Want al meer dan 20 jaar is Denise met enige regelmaat te vinden op kunstmarkten en –shows in een wijde regio of kent men haar met de handgemaakte keramische creaties vanuit de Conceptstore ‘Living by Me’ in Borculo of ‘mooi@Home’in Delden.

En wie haar en haar werk kent weet ook dat de natuur een voortdurende inspiratiebron voor haar is. Maar ook dat ze er met passie en speelse fantasie steeds opnieuw een aparte wending aan weet te geven. Op die manier lijkt die natuur, steeds weer in een andere omgeving geplaatst, er ook weer anders uit te zien. Dat wordt nog versterkt door het feit dat Denise veel van haar keramiek combineert met andere, voornamelijk ook natuurlijke materialen.
In de beide vitrines geeft Denise een mooi overzicht van enkele manieren waarop zij haar ideeën vorm geeft. In de natuurlijke aardkleuren of juist heel kleurrijk. Gekleurd vanwege kuilstook-techniek of door het gebruik van oxides of glazuren of een combinatie daarvan. Gecombineerd met ijzerdraad en/of natuurlijk of bewerkt hout. Realistisch of juist gestileerd. Idyllisch en humoristisch.

Loop eens binnen in De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. De toegang is vrij. De zaal is op alle werkdagen de hele dag geopend (behalve in de lunchtijd). En wie op basis van wat Denise daar exposeert meer wil zien kan een kijkje nemen op haar website www.deniseprinsenkeramiek.nl of –op afspraak ([email protected])- haar bezoeken in haar atelier aan de Borculoseweg 40 in Haarlo. Haar expositie in De Huve loopt tot eind oktober

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven