Kinderen van Kindcentrum Villa BonBini in actie voor de wilde bij

NEEDE – Deze week doen de kinderen van KC Villa BonBini mee aan een landelijke recordpoging om 100.000 bloembommen te maken en te verspreiden. Het resultaat: een explosie van bloemen in Neede in het voorjaar van 2020 en dus heel veel voedsel voor de wilde bijen.

De recordpoging is een initiatief van Humankind, de grootste niet-commerciële organisatie in kinderopvang en –ontwikkeling. Het is de afsluiting van het project ZZZoem!. Dit project is in juni gestart om de wilde bij te redden en is een samenwerking met Nederland Zoemt.

Tijdens ZZZoem! zijn bij KC Villa BonBini speels educatieve activiteiten geboden aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Denk daarbij aan bijenhotels maken, bijen observeren, bezoek van een imker en koken met honing. Ter afsluiting maken en verspreiden de kinderen in de week van 10 september tientallen bloembommen in Neede. Dit zijn ballen gemaakt van tuinaarde en speciale klei, waarin bloemenzaadjes zijn verwerkt.
BSO Villa BonBini heeft voor deze gelegenheid de samenwerking opgezocht met Stichting Gedenkbos Neede. Zij hebben 50 m2 grond ter beschikking gesteld om bloembommen op uit te strooien. Zo komt er in het voorjaar van 2020, naast alle prachtige bomen met hun eigen verhalen, een schitterend bloemveld voor de wilde bij.

Liefde voor de wereld
Met ZZZoem! onderschrijft Humankind haar focus op natuurbeleving en -bewustwording bij kinderen. Liefde en respect voor de natuur begint bij natuurbeleving. Met het natuurbewustzijn groeit bij de kinderen ook de behoefte om in actie te komen. Deze recordpoging is in hun ogen een ontzettend leuke, maar tegelijkertijd bloedserieuze zaak, broodnodig voor de wilde bij.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven