KunstKring in teken van Rembrandt


RUURLO – Zondagmiddag 13 oktober staat bij de KunstKring Ruurlo in het teken van Rembrandt. Uit Berkelland en wijde omgeving, ja zelfs uit Brabant, hebben mensen zich aangemeld om mee te doen aan de grote expositie ‘Rembrandt in Ruurlo’. Ruim honderd mensen hebben een kunstwerk aangemeld voor de expositie. Aan deze expositie is een mooie prijs verbonden. Het publiek bepaalt wie het mooiste kunstwerk heeft gemaakt.

De winnaar van de prijs wordt bekend gemaakt op 22 november. De prijs voor het mooiste kunstwerk wordt uitgereikt door Jan Six. Hij houdt op 22 november een lezing over het leven van Rembrandt en Hendrickje. De opening van de expositie wordt verricht door burgemeester Joost van Oostrum om 13.30 uur in de foyer van het Kulturhus Ruurlo.

Na de opening volgt het concert van ensemble Cordevento met composities uit Rembrandts tijd. Foto’s van de kunstwerken worden vertoond op een scherm achter de musici. Wie dit buitengewone evenement wil meemaken, kan voor informatie terecht op de website.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven