Militaire oefening met 120 militairen

BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 30 september tot en met 4 oktober 2019 een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Voorst, Hengelo, Zutphen, Lochem en Enschede. Er doen 120 militairen, 50 vrachtwagens, 4 helikopters, een drone en 2 bedrijfswagens mee.

Doel oefening
De militairen oefenen met vrachtwagens en het bevoorraden van (fictieve) eenheden met transport helikopters van de luchtmacht. Ze gebruiken vuurvoorstellingsmiddelen en een drone. De militairen verplaatsen zich met de vrachtwagens of te voet. Dat gebeurt gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Gebruik wegen en terreinen
In principe gebruiken ze alleen openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze toch iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren aan de eigenaren/beheerders toestemming. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030 – 2180 420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven