Prominenten aan de start bij Euregio Gravelride in Eibergen

EIBERGEN – Profwielrenners van vroeger en nu, burgemeesters en andere regionale beroemdheden staan zondag 22 september aan de start van de eerste KCC Euregio Gravel Ride. “We zijn heel trots dat onder meer Marcel Sieberg, Joost Posthuma en twee burgemeesters aan de start staan van onze tocht. Uiteraard staat de voorinschrijving open voor iedereen.” zo laat Peter Ossenkoppele namens de organisatie weten.

De drie organiserende clubs hebben (oud) wielrenners uit alle hoeken van de Euregio naar de KCC Euregio Gravel Ride weten te halen. Waaronder zelfverklaard gravelliefhebber Marcel Sieberg. De Duitse profrenner uit het naburige Bocholt heeft maar liefst 9 Rondes van Frankrijk op zijn palmares staan en rijdt nu voor Bahrain Merida.

Burgemeesters doen mee
Daarnaast komt zijn Twentse oud-collega Joost Posthuma (Rabobank, Leopard, Radioshack). Posthuma is naast zijn dagelijkse werk nu vooral bekend als koersdirecteur van de Ronde van Overijssel. Verder rijdt Han Vaanhold de tocht mee. Deze wielerlegende is momenteel actief als ploegleider van de Achterhoekse wielerformatie Sensa-Kanjers voor Kanjers. Ook andere prominenten uit de regio komen naar de start in Eibergen. Bijvoorbeeld Rob Welten, voorzitter van de Euregio en burgemeester van Haaksbergen. Hij geeft het startschot met Joost van Oostrum, burgemeester van de gemeente Berkelland. Daarna springen de heren snel zelf op de racefiets, want zij zijn groot liefhebber van de sport. Van Oostrum is zelfs meervoudig Nederlands Kampioen wielrennen bij de burgemeesters.

Buiten gebaande paden
De graveltocht is bij uitstek georganiseerd voor de wielrenners die wel eens buiten de gebaande paden willen rijden. De Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC), de wielervereniging De Stofwolk uit Eibergen en de Duitse collega-club RSC Stadtlohn 1968 sloegen onder initiatief van de Ronde van Overijssel | Bike Events de handen ineen en organiseren op zondag 22 september deze nieuwe toertocht over voornamelijk gravelpaden met afstanden van 55 en 116 kilometer.

Onderscheidend
Als voorzitter van de Ronde van Overijssel | Bike Events zit Peter Ossenkoppele in de organisatie: “Door de kennis van de drie clubs te combineren hebben we een schitterende route gemaakt. Je komt door mooie en onbekende delen van de Achterhoek, Twente en Duitsland. De lat hebben we voor onszelf hoog gelegd, we zijn een nieuwe toertocht en willen daarbij echt onderscheidend zijn. De samenwerking tussen de HTFC, Stofwolk en Stadtlohn is gelukkig perfect.”

Duitse profs
Dat kan Susanne Wienand, van RSC Stadtlohn 1968, alleen maar beamen: “Naast het Duitse deel van de tocht dat we voor onze rekening namen, legden wij ook de contacten met de Duitse wielerprofs uit de regio. Helaas moest sprinter Phil Bauhaus verstek laten gaan omdat hij met zijn ploeg in de Vuelta rijdt. Gelukkig had zijn collega Marcel Sieberg wel een gaatje in zijn agenda voor ons initiatief. Het is een eer dat hij hier aan de start staat.”

Verzorging van hoog niveau
Ook aan de verzorging is gedacht. “Niet alleen het startveld en de route, ook de verzorging is natuurlijk van hoog niveau.” Zo vertelt Ossenkoppele. “Vooraf krijgen alle deelnemers een exclusieve bidon gevuld met sportdrank, heeft de langste afstand maar liefst 3 pauzeplaatsen met verzorging voor rijder en fiets, zijn er onderweg fotografen en worden alle deelnemers bij terugkomst getrakteerd op een heerlijke warme hap.”

Voor iedereen
De KCC Euregio Gravel Ride is voor iedereen. Of je nu op de racefiets meedoet, op de MTB of op de gravelbike. Leden van de NTFU ontvangen korting. Voor meer informatie en inschrijving kan iedereen terecht op de website=

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven