Volharding op septemberfeest met nieuwe Sousafoons hoezen

BORCULO – Het is alweer bijna zover, het septemberfeest in Borculo. Een evenement waar Volharding naar uit kan kijken want het hele weekend zijn ze van de partij. Niet altijd met het instrument, nee ook gezellig met elkaar een biertje drinken hoort erbij. En dit jaar heeft Volharding haar uitstraling verbeterd met nieuwe hoezen voor de sousafoons. “Een fijne en snelle service van TM Print & Signs uit Borculo heeft dit mede mogelijk gemaakt en daar zijn we ze heel erg dankbaar voor!”vOp de donderdagavond verzorgt de harmonie van Volharding een inloopconcert alvorens de officiële opening van het septemberfeest. Vanaf 19.30 uur zullen de muzikanten een gezellig kort concertje geven in de tent. Na de opening zal het hele korps voorop lopen in de stoet naar de ijsbaan waar vervolgens het vuurwerk aan gestoken zal worden.

Op vrijdag blijft het instrument thuis. We gaan dit jaar weer met de vereniging naar de bedrijvenmiddag toe. “Hoe leuk is dat!”. Op deze manier zullen de muzikanten ook ‘wat’ eerder in bed liggen want de volgende dag is het weer vroeg op.

Zaterdag is het dan alle hens aan dek voor Volharding. ’s Morgens om 06.45 uur beginnen we met een ontbijt bij een van de leden thuis. Onder het genot van een kop koffie of glas water word en aandachtig gelezen in het eigen feest krantje van de vereniging, de VSFK (Volharding September Feest Krant). Dan moeten we om 07.45 in de tent zijn waar een lekkere kop koffie en/of borrel klaar staan van het Oranje comité. Als die op is gaan we op pad om de koning, koningin, en de burgemeester op te halen. Na de verschillende versnaperingen onderweg zijn we om 10.00 weer terug bij de tent voor het vogelschieten/gooien. Volharding trekt dan snel het pak uit want ja, ook daar doen wij aan mee. Dan wacht ons nog één ding en dat is de optocht. Om 14.00 maken we aanstalten naar de opstelling om dan te beginnen met de route van de optocht. Dit jaar zal ook de jeugd mee lopen in het orkest. “Een hele mooie aanvulling! Aanwas is en blijft ontzettend belangrijk voor de vereniging. We merken dat het nu anders is als eerder, en dat het meer moeite kost om de mensen bij de vereniging te krijgen. Maar die uitdaging zijn we inmiddels al aangegaan. Iedereen is altijd welkom of je nou al veel ervaring hebt of nog helemaal moet beginnen, er is voor jong en oud plek binnen Volharding!”

Een week later gaat Volharding nog op bezoek in Ruurlo om daar de medewerking te verlenen aan de optocht op zondag. Ook hier zal de jeugd weer mee lopen.

Een heel druk, maar vooral een gezellig weekend met elkaar. “En dat vinden we het belangrijkste, de saamhorigheid met elkaar. Dat maakt de vereniging alleen maar sterker, kortom het leeft bij Volharding!” We zien jullie graag aankomend weekend, en voor meer info kun je altijd kijken op onze website. We wensen iedereen een heel fijn septemberfeest toe!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven