Weerpraatje: Kan het hier nog wel regenen

BERKELLAND – Je zou haast gaan denken van niet. Vanmiddag ook weer nauwelijks een druppel ondanks een veelbelovende buienradar. Het neerslagtekort is hier in het oosten ook dit jaar alweer opgelopen tot ruim 300 mm (zie plaatje), nadat het tekort van 2018 nog lang niet was aangevuld. Leek het er aanvankelijk op dat het volgende week wel eens flink zou kunnen gaan regenen door de restanten van de orkanen Dorian en Gabrielle, nu laten de weermodellen slechts 3 mm zien voor de komende twee weken (zie plaatje). De resten van de beide orkanen gaan zoals het er nu uitziet richting IJsland en zorgen bij ons voor meer Hogedruk impulsen en mede daardoor een nazomerse temperatuur van tussen de 20 en 25 graden. Hoewel je het met de koers van voormalige orkanen nooit weet en ze tot het einde een grillig verloop kunnen hebben, lijkt bovengenoemde tendens toch wel de voorkeur te hebben van de meeste modellen.

 

Weerpraatje wordt verzorgt door Hans Toutenhoofd

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven