Zestig jaar Vrouwen van Nu in Geesteren en Gelselaar

GEESTEREN-GELSELAAR – Vrouwen van Nu in Geesteren/Gelselaar gaat een feestelijke periode tegemoet, want de afdeling bestaat maar liefst zestig jaar. Dit jubileum zal uitgebreid gevierd worden op meerdere momenten in het jaar. Het eerste feestevenement is een verrassende avond, op woensdag 18 september in zaal Baan in Geesteren. Alle leden hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

De afdeling ontstond zestig jaar geleden toen de dames uit Geesteren en Gelselaar zich afsplitsten van de afdeling Borculo van de Bond van Plattelandsvrouwen. In het archief valt te lezen dat de dames zeer enthousiast waren, leuke activiteiten organiseerden en zich ook maatschappelijk van hun beste kant lieten zien. Rond 2000 werd er steeds meer gesproken over de toekomst van de Bond van Plattelandsvrouwen en werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu.
Binnen de vereniging zijn meerdere interessegroepen actief, waaronder een tuinclub, leeskring, volksdansgroep en een zangkoortje. Verder wordt er gewandeld, gefietst en gekookt. Daarnaast worden er jaarlijks ook verschillende workshops georganiseerd en wordt er bovendien ruim gebruik gemaakt van het provinciale en landelijke aanbod zoals culturele uitjes, tuindagen, wandel- en fietsdagen, fietsreizen, agrarische pr dagen en provinciale ontmoetingsdagen.
Dankzij heel veel dames uit Geesteren en Gelselaar, die zich voor de vereniging hebben ingezet, is Vrouwen van Nu na zestig jaar nog steeds een bloeiende vereniging, die nog jaren verder hoopt te gaan.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven