Bel Canto geeft koffieconcert in De Huve

EIBERGEN – De gemengde zangvereniging Bel Canto uit Eibergen geeft op zondag 20 oktober een koffieconcert in zalencentrum De Huve in Eibergen.

Het koor dat al ruim tien jaar onder leiding staat van Marlous Smit-Van den Hoven en begeleidt wordt op piano door Jan de Leeuw zal deze morgen een gevarieerd concert ten gehore brengen.

Op het programma staan liederen in verschillende talen en stijlen. Aan dit koffieconcert wordt medewerking verleend door saxofoonkwartet De Achterhoek. Dit kwartet, bestaande uit een dame en drie heren, zal eigen repertoire spelen. Het concert vindt plaats in De Huve aan de Grotestraat 52 in Eibergen. Het begint om 11.30 uur en de entree en een kop koffie of thee zijn gratis. Na afloop wordt een vrije gift zeer op prijs gesteld.

Belcanto (Italiaans voor ‘schone zang’) is een zangstijl, waarin de aandacht voor de klankkleur van de stem een bijzonder grote rol speelt. Vibrato is daarbij van relatief groot belang. De tekst van het gezongene staat daarbij op het tweede plan, aldus Wikipedia.

Neem ook eens een kijkje op:

bel-canto-eibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven