Cheque voor nieuwe tent kinderdagkamp Eibergen

EIBERGEN – Het kinderdagkamp Eibergen is ooit beginnen als een initiatief van het welzijnswerk in Eibergen. Toen nog een gesubsidieerde activiteit. Die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig draait het kinderdagkamp volledig op de inzet van vrijwilligers en donateurs. Dan is een cheque van 1250 euro van Rotary Club Neede een welkom geschenk.
De bestuursleden Bart Enserink en Lili Oules ontvingen woensdag de cheque uit handen van de voorzitter van de Rotaryclub: Marco Pierik. Bart heeft al wel een bestemming in zijn hoofd voor het geld. Bart: “Een belangrijk element van het kinderdagkamp is de gezelligheid rond de vuurkuil. Maar bij regen is dat natuurlijk minder prettig. We hebben het daarom al eens gehad over een meer professionele overkapping. Mijn eerste gedachten gaan nu uit naar een ronde circustent, zonder zijwanden. Maar dat is iets waar we het in het bestuur nog maar eens over moeten hebben. Een mooi bedrag, daar zijn we erg blij mee. Dank daarvoor.“

Jaarlijks hebben ruim honderd kinderen de laatste week van de zomervakantie plezier rond de blokhut van scoutinggroep Skoltaro in het Slingebos in Eibergen. Het maximum aantal kinderen dat kan mee doen is 125. Deelname aan Kinderdagkamp 2019 kost veertig euro. Een tweede opgave uit hetzelfde gezin kost dertig euro.
Lilly: “Elk jaar staat een ander thema centraal bij het kinderdagkamp. De eerste week van februari komen we als vrijwilligers steeds op en andere locatie gezellig bijeen om het thema voor dat jaar te bepalen. Afgelopen jaar bracht Bart als baron en hoofd van het Misterie van Dromen een bezoek aan het dagkamp. Hij kwam met zijn medewerkers Eibergen behoeden voor een ramp. Eibergenaren hebben namelijk steeds meer last van slechte dromen, wat vervelende gevolgen kan hebben. Het Misterie haalt voor hulp de heks Lucretia uit haar boek. Samen hebben ze een week de tijd het probleem te verhelpen.”

Het Kinderdagkamp is al sinds jaar en dag een begrip in Eibergen. Heel even dreigde er een einde aan te komen door gemeentelijke bezuinigingen. Sinds 2012 wordt het Kinderdagkamp georganiseerd door de Stichting Kinderdagkamp. Een stichting die in het leven is geroepen door de vrijwilligers die niet wilden dat het Kinderdagkamp na al die jaren zou verdwijnen. De stichting draait nu volledig op hen en is financieel helemaal zelfstandig. Donateurs, incidentele giften zoals die van Rotary Club Neede en het kosteloos gebruik van materialen en goederen van plaatselijke ondernemers maakt het mogelijk dat elk jaar weer een groot aantal kinderen een leuke week hebben. Volgens jaar is het kamp van maandag 17 t/m vrijdag 21 augustus.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven