Edelweiss Kapelle uit Gelselaar in Theater Berkelland

EIBERGEN – De Edelweiss Kapelle uit Gelselaar staat zaterdag 12 oktober op het podium van Theater Berkelland in Eibergen. Het orkest beschikt over een breed repertoire. Twee zangers en twee zangeressen worden begeleid door een blazerssectie, gitaristen en een slagwerker. De muzikanten spelen gezellige en vlotte nummers van onder andere de Klostertaler, Kastelruther Spatzen, Marc Pircher en Helene Fischer. Deze nummers worden afgewisseld met instrumentale (blaas-) muziek in diezelfde Tiroler en Duitse sfeer.

De kapel werd in 1960 opgericht als boerenkapel, maar toen in de jaren 70 de Tiroler muziek meer opkwam, werd niet alleen het repertoire aangepast, maar ook de naam veranderd in Edelweiss Kapelle. Bovendien gingen vanaf dat moment alle musici gekleed in passende kledij: knickerbockers en dirndls. De knickerbockers zijn inmiddels verdwenen, maar de dames dragen nog steeds de Tiroler jurken.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via http://www.theaterberkelland.nl, aan de kassa van het theater op woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur en via 06 83 31 24 81.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven