Jim van den Heuvel wint rally

BERKELlAND – De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel. Op de zes proeven die de deelnemers in de gemeente Berkelland rondom Rekken, Beltrum en Eibergen was van den Heuvel slechts 4,7 seconden sneller dan Kevin van Deijne. Op onze Facebook pagina zijn vele foto’s en video’s gedeeld. De komende dagen plaatsen we nog de nodige plaatjes op onze site. De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Truus Stotteler en Jeroen Sloot

 

Spannende strijd
Onder genot van een prachtig najaarszonnetje werd het startschot van de eerste Achterhoek Berkelland Rally rond de klok van enen gegeven in het Openluchttheater van Eibergen. Vanuit daar vertrokken de rijders naar de proeven. Op de eerste proef rondom Rekken pakte Ford-rijder van den Heuvel meteen een scratch waarbij hij 2,7 seconden sneller was dan de concurrentie. Na drie proeven te hebben verreden had van den Heuvel inmiddels een voorsprong van 5,2 seconden opgebouwd.

Op de tweede boucle van drie proeven wist van Deijne het tempo van van de Heuvel bijna te kopiëren. Bijzonder knap, aangezien de Brabander van Deijne de wedstrijd rond Eibergen gebruikte als een testwedstrijd in een Volkswagen Polo R5. Dit resulteerde onder andere in een besttijd op de proef rondom Rekken. Desondanks wist van den Heuvel de aanval van van Deijne af te weren, wat hem dus de overwinning opleverde. Het podium werd compleet gemaakt door Roald Leemans die ondanks problemen in de laatste proeven een derde plek wist veilig te stellen.

Positieve reacties
De organisatie van de Achterhoek Berkelland Rally kijkt terug op een meer dan geslaagde dag. Prachtig weer, een spannende strijd voor de overwinning en vele positieve reacties van de duizenden bezoekers die naar Eibergen waren afgereisd. De start en finish in het Openluchttheater met de verschillende activiteiten in het naastgelegen park De Maat was zeer geslaagd. Wij willen dan ook iedereen bedanken die ons op welke manier dan ook gesteund en geholpen hebben om dit Achterhoekse feestje te realiseren!

Wellicht tot een nieuwe editie van de rally!

Top 5 1e Achterhoek Berkelland Rally
1 J. Van Den Heuvel – J. Dockx
Ford Fiesta R5 | 43:19.1

2 K. Van Deijne – H. Verschuuren
Volkswagen Polo R5 | +4.7

3 R. Leemans – J. Christiaens
Citroën DS3 R5 | +1:33.0

4 L. Parren – F. Stultiens
Mitsubishi Lancer Evo X | +1:56.6

5 H. Bakkenes – H. Van De Brug
Mitsubishi Evo X | +2:51.4

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven