Militaire oefening in Berkelland

BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 28 oktober tot en met 1 november 2019 een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Apeldoorn, Hengelo, Haaksbergen en Zutphen. Er doen 24 militairen, 6 pantservoertuigen (Fenniks) en 5 bedrijfswagens mee.

Doel oefening
De militairen oefenen het verplaatsen te voet en met de voertuigen. Verder oefenen ze het inrichten van waarnemingsposten. Ze zullen bij duisternis verkeersknooppunten, overgangen en bruggen observeren. En ze verkennen het gebied en de routes. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Gebruik wegen en terreinen
In principe gebruiken ze alleen openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze toch iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren aan de eigenaren of beheerders toestemming. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

Schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoon 030 – 2180 420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven