Muzikale verhalen over liefde in Haarlo

HAARLO – Muzikale verhalen, veelal over de liefde. Dat is het thema van het live-concert in PKN-kerk de Kluntjespot in Haarlo op zaterdagavond 9 november. Het programma biedt fascinerende muziek, maar ook sprankelend cabaret en natuurlijk een bijzondere schilderijenexpositie. Deze zevende keer dat de Frans & Kapma Foundation en kunstenares Ida Roekevisch zo’n avond organiseren is extra feestelijk vanwege het 45-jarige jubileum van de Stichting Oude Gelderse Kerken, eigenaar van dit rijksmonument.

De avond begint met een show – getiteld ‘Huilen’ – van poëtische popmuziek en herkenbare levensverhalen door zangeres en liedjesschrijfster Vera Bon en haar vaste band van vier jonge, aan het Arnhemse conservatorium afgestudeerde musici. Vera neemt iedereen in haar ontwapenende manier van vertellen mee langs overvolle restaurants, winkelstraten en kantoorgebouwen. Via een hoop grote en een boel kleine vragen is ze op zoek naar een liefde die misschien niet over rozen gaat, maar wel over mensen. Het samenspel tussen onder meer accordeon en elektrische viool zorgt voor een unieke sound.

Na de pauze brengt cabaretière en boerin Irene van der Aart, afkomstig uit de Randstad maar door de liefde verhuisd naar de Achterhoek, een verhaal vol relativerende humor onder de titel ‘De boer op’. Daarin belicht ze uit eigen ervaring en met een grote dosis humor de verschillen tussen stad en platteland. In 2005 stond zij in de finale van het stand-up comedy concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival en ze werkte jaren samen met Paulien Cornelisse. Irene vervolgde haar loopbaan met een aantal soloprogramma’s.

Net als vorige edities exposeert Ida Roekevisch (schilder, colorist) haar nieuwste olieverven, waarin zij met passie en in overweldigende kleuren een verhaal vertelt en een boodschap uitdraagt, die mensen raakt. Ellis Frans-Kapma stelt ook weer een aantal schilderijen uit haar veelzijdige verzameling tentoon. Een van haar uitspraken: “Juist de verhalen achter de afbeeldingen maken dat je verliefd op een kunstwerk wordt, er anders naar kijkt.”

De sfeervolle kerk, halverwege Borculo en Eibergen aan de Wolinkweg 19 in Haarlo, biedt plaats aan 150 bezoekers en is op zaterdagavond 9 november vanaf 19 uur open. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Door subsidies van de jubilerende Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK), Stichting Fonds 2013 en de Rabobank is de toegangsprijs slechts 7,50 euro, inclusief een drankje in de pauze en na afloop.
Aanmelden via [email protected] of [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven