Natuurwerkdag Staatsbosbeheer in natuurgebied Beekvliet


BORCULO – Staatsbosbeheer beheert natuurterreinen in Nederland, dus ook in de Achterhoek. Op zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag kan jij mee doen! Een dagje meehelpen voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Dit jaar is het thema biodiversiteit. In heel Nederland gaan deelnemers voor de natuur aan de slag op de natuurwerkdag.

Natuurgebied Beekvliet
We gaan in Beekvliet aan de slag om de heide open te houden door jonge boompjes weg te trekken/zagen, ook kinderen kunnen hierbij helpen. We doen dit om te voorkomen dat de heide teveel dichtgroeit. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied door afwisseling van verschillende open natuur als heide, natte graslanden en vennen. Dit is het leefgebied van vele kwetsbare soorten flora en fauna. We houden deze soortenrijkdom graag in stand.
We verzamelen zaterdag 2 november bij de kruising maandagsdijk/muldersweg in Barchem om 10.00 uur We eindigen rond 15.00 uur. Wij zorgen voor koffie/thee/fris en een lunch. Trek stevige schoenen/laarzen aan en neem uw werkhandschoenen mee. Heeft u deze niet? Geen probleem, wij hebben er ook wat te leen.

Voor meer informatie en aanmelden:
Ook samen aan de slag? Kom dan samen met je gezin, vriend(in) of alleen en help Staatsbosbeheer met het schonen van de heide. Kijk voor meer informatie en aanmelden op:
https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/beekvliet

Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 50 locaties in Gelderland aan de slag. In heel Nederland wordt er gewerkt op meer dan 400 locaties tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven