Sportclub Neede wint van FC Eibergen

EIBERGEN – Wie schopt de bal er in voor FC Eibergen? Die vraag is zo langzamerhand gerechtvaardigd na de derde wedstrijd op rij waarin de ploeg niet de mindere was van de opponent maar wel weer verloor. Deze keer gebeurde dat in de derby tegen Sportclub Neede: 0-2.

Op het drukbevolkte en door Neede-Noord fraai aangeklede sportpark De Bijenkamp waren het voor rust de gasten die wat dominanter waren. De eerste goede kans was echter voor Eibergen. Geheel vrij voor Jelmar van Doorn had Bas ten Hagen in de 11e minuut moeten scoren, maar hij mikte de bal precies in de handen van de Needse doelman.

Kort daarna ontsnapte de thuisclub, toen vanaf de linkerzijde Tobias Klein Bruinink net voorlangs schoot. Weer enkele minuten later zag Eibergenaar Björn te Raa zijn afstandsschot luttele decimeters langs het doel vliegen.

Zeven minuten voor rust leek Neede de marge te verdubbelen. Een goed pegel van Max Huisman zeilde net over de Eibergse deklat.

Pal voor rust werd het 0-1 na een zeer omstreden strafschop. Er vond van weerskanten wat duw- en trekwerk voor het doel van Eibergen plaats, waarna de arbiter ineens besloot de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter schoot Ties ten Barge onberispelijk raak.

Nadat de theebekers leeg kregen de Needenaren al snel een volgende grote mogelijkheid. Daarbij kon Klein Bruinink nog net voor de doellijn gestuit worden. Na een uur spelen probeerde Guus Slaats het van afstand, maar ook nu vloog de bal pal over het metaal.

In de 62e minuut hield Björn te Raa de sprintende Matthijs Warnar op het middenveld vast, waardoor de aanvaller van Neede ten val kwam. Waar een gele kaart de juiste straf leek trok de leidsman de kleur rood. Nog geen drie minuten later was aan de andere kant Warnar zelf hetzelfde lot beschoren, toen hij te hard doorging op keeper Sam Pierik.

Vanaf dat moment trok het hard werkende Eibergen het spel steeds meer naar zich toe in een poging om de gelijkmaker te forceren. Een schot van Slaats werd een prooi voor de uitstekend keepende Van Doorn en nog geen minuut later was er andermaal een goede redding van de sluitpost.

Na een overtreding in de 81e minuut net buiten het strafschopgebied vloog een vrije trap van Slaats perfect richting de bovenhoek van het Needse doel. Met een katachtige reactie voorkwam andermaal Van Doorn de gelijkmaker.

Twee minuten later was het pleit beslecht. Bij een snelle counter kwam Pierik ver zijn doel uit, maar daarbij miste hij de bal. Van grote afstand dropte invaller Mitchel Reesink het speeltuig in het Eibergse doel: 0-2. Dezelfde speler miste bij een volgende counter even later maar net.

In de slotfase was er nog een inzet van dichtbij van de mee opgekomen verdediger Daan Voortman, maar opnieuw bleek Van Doorn een sta-in-de-weg.

Scoreverloop: 45. 0-1 Ties ten Bage, 83. 0-2 Mitchel Reesink