Nieuw ingerichte bibliotheek Ruurlo opent deuren

RUURLO – De nieuw ingerichte Bibliotheek Ruurlo opent maandag 18 november weer haar deuren. In de Bibliotheek is een nieuwe vloer gelegd, wat de aanleiding was om ook de inrichting te wijzigen. Het resultaat is een Bibliotheek die weer helemaal op de toekomst ingericht is.

Nieuwe inrichting
“Vervangen van de vloerbedekking was nodig”, aldus manager dienstverlening Lynn Karsijns van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. “We hebben nu in kunnen spelen op de nieuwe functies van de Bibliotheek”, aldus Karsijns. “We huisvesten al enige jaren ’t Dorpshuis met fantastische activiteiten. Om die volledig tot hun recht te laten komen, was het verstandig om de ruimte anders in te richten. Onze collectie is ook handiger geplaatst. Daardoor is er meer ruimte tussen de kasten ontstaan waar rustig gelezen, gestudeerd of geïnternet kan worden. Daarnaast kunnen we nu de ruimte van ‘Het Lokaal’, de cursusruimte achterin de Bibliotheek, tijdens openingsuren betrekken bij de Bibliotheek. Als de ruimte niet gereserveerd is, kunnen bezoekers van de bieb hier een heerlijk rustige plek vinden om te studeren of te werken. De deuren staan dan open voor iedereen”.

Multifunctioneel gebouw
Naast alle activiteiten die vanuit de Bibliotheek in dit prachtige voormalige schoolgebouw plaatsvinden (zoals Boekjes & Babbels, BIEBlab Kunstwijs, CINEbieb, computercursussen voor beginners en taalhuisactiviteiten) is er ook plek voor de activiteiten van ’t Dorpshuis, Voormekaar Ruurlo, het Repaircafé en de Voedselbank. Een prachtig centrum, boordevol reuring, in Ruurlo!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven